COWI har blitt tildelt en flerårig rammeavtale av Equinor. Ill. COWI

COWI har blitt tildelt en flerårig rammeavtale av Equinor. Ill. COWI

COWI sikret seg rammeavtale med Equinor

COWI har blitt tildelt en flerårig rammeavtale av Equinor for støtte innen offshore vind og lavkarbonløsninger.

COWI har blitt tildelt en rammeavtale (Master Service Agreement) av Equinor, som planlegger å bygge opp 12-16 GW kapasitet innen fornybare energiløsninger innen 2030.

Rammeavtalen er delt inn i tre deler:
1. Leveranse av generelle ressurser
2. Studier og verifikasjoner
3. Prosjekteringstjenester

– Verden har store forandringer i vente. Equinors steg mot en energiomstilling kan bli en game changer ved at de inspirerer andre energiselskaper til å følge etter. Det er en ære å bli valgt som Equinors partner til å støtte deres omstilling, sier Jens Højgaard Christoffersen, administrerende direktør i COWI-konsernet, i en pressemelding.

– I årene som kommer vil olje- og gassindustrien investere milliarder av euro i overgangen til nye energikilder. Med vår nye strategi og kunnskapsrike kollegaer, er vi der vi ønsker å være. Vi støtter kunder i deres grønne omstilling samtidig som vi fullbyrder visjonen vår om å skape en mer bærekraftig og levelig verden, legger Christoffersen til.

Marius Weydahl Berg. Foto: COWI
Marius Weydahl Berg. Foto: COWI

COWI har arbeidet med Equinor i en årrekke, også innen fornybare prosjekter som Empire Wind – et havvindprosjekt utenfor kysten av New York med en total kapasitet på 2.1 GW. Den nye rammeavtalen har et større potensiale.

– Vi er stolte av at Equinor har valgt COWI til å bistå med å levere på deres dekarbonisering- og omstillingsplaner. Kontrakten er potensielt såpass stor at vi skal rekruttere flere nye kollegaer, og jeg er sikker på at vi vil tiltrekke oss de beste hodene når vi kan tilby muligheten til å jobbe på noen av de største og mest komplekse globale prosjektene innen fornybar energi, sier Marius Weydahl Berg, administrerende direktør i COWI Norge, i meldingen.

Kontrakten går over en periode på fem år med mulighet for utvidelse to ganger tre år, elleve år totalt.

Den første kontrakten i rammeavtalen mellom COWI og Equinor er havvindprosjektet Firefly i Ulsan, Sør-Korea.