Kjartan Hove, Kjell Inge Davik, Sverre Ottesen, Lars Erik Hauer, Ellen Slinde, Jesper Afsferg og Leif Oddbjørn Møller signerte digitalt. Inger Kjær Sørensen, Kristoffer Jakobsen var også til stede under det digitale møtet. Foto: Sunniva L. Seterås / Statens vegvesen

COWI og Vegvesenet signerte for E39 Ådland-Svegatjørn

Statens vegvesen og COWI signerte denne uken kontrakten for å utarbeide reguleringsplan for E39 Ådland-Svegatjørn. Kontrakten er verd omtrent 80 millioner kroner.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider tirsdag.

– Med et så sterkt lag er jeg sikker på at dette blir et svært vellykket reguleringsplanarbeid, sier utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik.

Mandag ettermiddag ble avtalen mellom Vegvesenet og COWI om utarbeiding av reguleringsplan for E39 Ådland-Svegatjørn signert av partene.

– Nå gleder vi oss til å utarbeide forslag til reguleringsplan for strekningen med COWI på laget. Sammen blir vi et godt team som utfyller hverandre kompetansemessig. Dette er et omfattende og viktig prosjekt på Vestlandet. Regjeringen har sagt at de vil fremme det for Stortinget plassert i første del av NTP, sier Kjartan Hove, prosjektdirektør for region Vest i Statens vegvesen.

Konsulentoppdraget har en verdi på om lag 80 millioner kroner, og det aller meste av arbeidet skal utføres i løpet av de neste 15 månedene. Forslaget til reguleringsplan skal være klart våren 2022, skriver Vegvesenet.