Construction City. Arkitekt: Link Arkitektur

Contiga skal levere til Construction City

Contiga er valgt som leverandør av bæresystemene til Construction City.

- Vi er svært godt fornøyde med å få med oss Contiga på laget. Ved siden av å være en ledende leverandør av bæresystemer, har de også egne fabrikker i Norge. Dette gir oss en ekstra trygghet med tanke på kapasitet og sikkerhet på byggeplassen og reduserer transportbehovet, sier daglig leder i Construction City Eiendom, Geir Graff-Kallevåg i en pressemelding.

Construction City skal etter planen ferdigstilles i 2025, og byggingen av det 100.000 kvadratmeter store bygget er planlagt å starte neste år. Contiga skal levere prefabrikkerte bæreelementer i stål og betong til bygget, og i takt med fokuset på bærekraft har selskapet utviklet løsninger som er mer klimaeffektive enn noen gang, opplyser byggherren.

- Contiga har høye miljøambisjoner, og er en pådriver for utviklingen av miljøarbeidet i byggebransjen. Vi jobber intenst for å utvikle lavkarbonbetongen vår for å redusere klimaavtrykket, sier regionsjef Øst i Contiga, Nina Skeime Kostøl.

Hun forteller at Contigas hulldekker har opptil 40 prosent lavere CO2-utslipp per kubikkmeter enn bransjestandarden det refereres til i NB37 regelverket for lavklassene i betong. Selskapets miljøfokus passer godt inn Construction Citys ambisiøse planer for sirkularitet og bærekraft, skriver de i pressemeldingen.