F.v: Daglig leder i Consto Øst, Bjørn Rojahn Breian, prosjektleder i Profier, Einar Amundsen, administrerende direktør i Drammen kommune eiendomsutvikling, Bjørn Holm og daglig leder i Consto Sør, Mona Mortensen. Foto: Consto

Consto signerte Profier-kontrakter for 960 millioner kroner

Tirsdag signerte Consto og Profier avtaler om bygging av boligprosjektene Konnerudparken i Drammen og Sjøkanten Park i Stavanger.

- Vi har god erfaring med Consto fra tidligere prosjekter. Vi ser frem til å samarbeide med Consto om disse to flotte boligprosjektene, som begge vil bidra til å gi nærmiljøet i bydelene et løft, sier prosjektleder Einar Amundsen i Profier AS i en pressemelding.  Han er Profiers prosjektleder både for Konnerudparken og Sjøkanten Park.

Konnerudparken

Konnerudparken. Illustrasjon: Brick Visual

Consto Øst AS har fått totalentreprisen på boligprosjektet Konnerudparken, som ligger i bydelen Konnerud i Drammen. Det består av 136 leiligheter fordelt på ni blokker.

Det skal også bygges lokaler til næringsformål i første etasje på fire av blokkene, samt en parkeringskjeller med 185 parkeringsplasser fordelt på to etasjer. Samlet utgjør dette i overkant av 21.000 kvadratmeter. I tillegg skal Consto bygge veier og et offentlig torg i tilknytning til de ni blokkene.

Kontraktssummen er på 515 millioner kroner inkludert mva. Byggherre er Konnerud Utvikling AS, som eies av Profier AS og Drammen kommune eiendomsutvikling AS, opplyser Consto.

- Vi er godt fornøyde med å ha vunnet dette prosjektet, og at vi igjen skal bygge for Profier AS og deres partner Drammen kommune eiendomsutvikling, sier Bjørn Breian, daglig leder i Consto Øst AS i meldingen.

Arkitekt er Make Arkitekter AS. Byggestart blir i august/september 2021, med ferdigstillelse siste kvartal 2023/første kvartal 2024.

Sjøkanten Park

Sjøkanten Park. Illustrasjon: EVE Images

Consto Sør AS har også fått totalentreprise-kontrakten på Sjøkanten Park, et boligprosjekt helt ned i sjøkanten i bydelen Storhaug i Stavanger. Tidligere hadde Norsk Stål sin fabrikk og kontorlokaler på denne tomta.

Her skal det bygges 161 leiligheter samt parkeringskjeller fordelt på fem blokker. Det vil også bli bygget fellesarealer til beboerne med hageredskapsbord, sykkelverksted, kajakkbod, barnevognrom og et felles samlingsrom. Samlet utgjør dette cirka 7.000 kvadratmeter.

Prosjektet inngår i planen for Urban Sjøfront, der målet er å tilbakeføre de gamle bryggekantene og gjøre dem tilgjengelig for beboere og publikum. I samarbeid med Stavanger kommune skal det derfor opparbeides en stor sjøpark i tilknytning til boligene, og med forbindelse helt ned til sjøkanten.

Byggherre er Lervigsveien Bolig AS, som eies av Profier og Leif Hübert Eiendom AS. Kontraktssummen er på 445 millioner kroner inkludert mva.

- Vi gleder oss til samarbeidet med Profier, og vi ser frem til å bidra i utviklingen av Storhaug bydel, sier Mona Mortensen, daglig leder i Consto Sør i meldingen.

Arkitekt er A-Lab AS. Byggestart er satt til starten av oktober 2021, med ferdigstillelse desember 2023. Alle leilighetene skal overleveres samtidig.