Illustrasjon: BEWI
Illustrasjon: BEWI

Consto fikk forprosjekt på emballasje-hub på Hitra

Consto har inngått en samspillsavtale med KMC Properties om et forprosjekt for utvikling av BEWI sin nye emballasje-hub for produksjon av emballasje til sjømatnæringen.

Emballasje-huben er planlagt etablert på Jøsnøya i Hitra kommune. Den nye fabrikken vil bli BEWIs mest moderne og effektive fabrikk for produksjon av fiskekasser, og i tillegg ha fasiliteter for å betjene et stadig økende volum av gjenbrukskasser og gjenbrukspaller. Fabrikken vil også være en lager- og logistikkhub for konsernets leveranse av andre typer emballasjeprodukter til oppdrettsindustrien, skriver Consto i en pressemelding.

Planen er at den nye fabrikken skal stå klar i løpet av 2022-2023. De tre partene har nå startet innledende samspillsfase der detaljene til emballasjehuben skal planlegges. Byggestart er planlagt til februar 2022.

– Vi ser fram til å samarbeide med to meget profesjonelle partnere i KMC Properties og BEWI om dette framtidsrettede anlegget, sier Jomar Grøtan, daglig leder i Consto Midt-Norge i meldingen.

Consto får ansvaret for å optimalisere layout og teknisk funksjonalitet for de bygningsmessige konstruksjonene, herunder blant annet betongkonstruksjoner og fundamenter for bygg og maskiner, bygningskonstruksjon for maskiner, støttesystemer og kontorer, samt alt tekniske installasjoner for bygg. Kjernen i den nye fabrikken er en effektiv produksjonslinje for fiskekasser av ekspandert polystyren (EPS), opplyser entreprenøren.

BEWI er i dag en av de største aktørene i Norge i dette markedet og har syv fabrikker i Norge, inkludert ennylig oppført fabrikk på Senja. Den nye fabrikken på Hitra vil i tillegg bli en testfasilitet for nye teknologier for fremstilling av produkter i EPS.

-Vi gleder oss til å invitere kundene våre med på dette utviklingsløpet, sier Stein Inge Liasjø, daglig leder for BEWI i Norge i meldingen.