Christiania Spigerverk ute med ny kledningskrue

Christiania Spigerverk AS har nå lansert en ny kledningskrue i markedet.

– Skruene har fiberkutt for å redusere faren for sprekkdannelser og de doble gjengene låser kledningsbordet og gir en sterkere forbindelse mellom kledningsbord og underliggende virke. En flens under hodet gjør at skruen legger seg fint over tre fibrene og hindrer vanninntrenging i virket, heter det i en melding fra selskapet.

Skruen kommer i to versjoner hvor den syrefaste kommer med et matt grå lakkert hode og er tiltenkt kledning som skal stå ubehandlet og til kystklima.

– Dette tar bort den blanke overflaten og sørger for at skruen ikke blinker som en paljett i solen. Den matte grå fargen sørger for at den blir lite synlig når kledningen får sin endelige grå farge. For alle typer kledning som skal stå ubehandlet vil dette være det et meget godt alternativ, sier Bjarne Nordvik, marketing- og produktsjef i Christiania Spigerverk.

Kledningskruen finnes også i Zink Nikkel-utførelse som er egnet til kledning som skal males eller beises.

Skruen finnes i 48 mm, som er tilpasset stående kledning (underligger), 65 mm som er tilpasset stående kledning (overligger) og liggende kledning samt 65 mm som også kan benyttes som terrasseskrue.

– Skruene kommer også i båndet utgave til Quik Drive automat skruesystem første kvartal 2019, forteller Nordvik.