Cat 986K har sin verdenslansering under Conexpo i Las Vegas.

Cat 986K fyller hullet

- Dette er en maskin vi tror er veldig interessant for det norske markedet, sier servicedirektør Ole Petter Holene i Pon Equipment.

Servicedirektør Ole Petter Holene i Pon Equipment.

Maskinen han snakker om er den splitter nye hjullastermodellen 986K som har sin verdenslansering under Conexpo i Las Vegas. Hjullastermodellen, som er ti tonn lettere en Cats 988-modell, vil ifølge Holene fylle et viktig hull i Caterpillars hjullasterserie.

- Forrige Conexpo lanserte Cat 982-modellen som fylte noe av 20-tonns hullet mellom 980 og 988-modellene. Nå kommer 986K og sørger for at hullet blir enda mindre, sier han.

986K, som blir satt i produksjon i første kvartal til neste år, er en maskin Holene har tro på vil slå an i det norske markedet..

- Kanskje spesielt som lastemaskin i tofeltstunneler hvor 988-modellen kan oppleves som litt for kraftig. Jeg tror også den vil egne seg godt i forbindelse med mobile knuseverk hvor kapasitetskravet nå har blitt så stort at 982-modellen blir i grenseland, sier Holene.

Han legger også vekt på at 986K veier ti tonn mindre enn 988-modellen, og kan dermed kjøres på det meste av hovedveinettet i Norge.

En annen viktig nyhet på Caterpillars Conexpo-stand er korthekk-hjulgraveren M317F. Cat kommer dermed med storebroren til M315F, som ble introdusert under Bauma i fjor. Ifølge Holene har M317F omtrent samme kapasitet som en 20-tonns graver, men et overheng som tilsvarer en 13-14 tonns gravemaskin.

- Vi ser at en del kunder er veldig interessert i denne maskinen fordi den har det beste fra to verdener. Den tar mindre plass enn M318- og M320-modellene, men den har samme kapasitet, sier Holene.

Korthekk-hjulgraveren Cat M317F tar liten plass, men har stor kapasitet.