Ill. Nordr
Ill. Nordr

Bystyret i Oslo godkjenner reguleringsvedtak for Grønvollkvartalet

Bystyret i Oslo godkjenner reguleringsplanen for Grønvollkvartalet. Dette baner vei for Nordr å bygge 400 nye boliger på Helsfyr.

– Behandlingen av Nordrs forslag til reguleringsplanen har pågått i fire år og ble godkjent av bystyret sent onsdag kveld, skriver Nordr i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med håndteringen og resultatet, som gir oss et klart mandat til å gå videre med utvikling av miljøvennlige boliger med god beliggenhet i Oslo. Vi gleder oss veldig til å skape et helhetlig, levende nabolag på Helsfyr, sier Nordrs konstituerte konsernsjef, Pål Aglen, i meldingen.

Ved Fyrstikktorget på Helsfyr ønsker Nordr å utvikle ett nytt nabolag. Det planlegges totalt cirka 400 boliger, barnehage og omkring 2.000 kvadratmeter med butikk- og kontorareal.

– Prosjektet skal få en tydelig og litt annerledes profil med felles takterrasser for dyrking av mat, broer mellom bygg på takplan, og Breeam miljøsertifisering, skriver Nordr.

– For oss vil Grønvollkvartalet være et ytterligere bevis på at vi mener alvor med å sidestille bærekraft med våre økonomiske mål. Her har vi høye ambisjoner om å handle bærekraftig både i gjennomføringen og for å legge til rette for en grønnere livsstil, sier prosjektdirektør for Storby Oslo, Sigbjørn Fondenes.