Konsernsjef i Adecco, Torben Sneve (til venstre) og vinner av konkurransen om å være konsernsjef i sommer, August Németh Winther. Foto: Adecco

Byggstudent (25) blir konsernsjef i Adecco i sommer

August Németh Winther fra Tromsø blir sjef for 6.000 Adecco-ansatte som sommerjobb, og får 100.000 kroner i lønn.

Det skriver Adecco i en pressemelding.

Bemanningsselskapet Adecco har gjennomført en stor konkurranse hvor konsernsjefstillingen lyses ut som sommerjobb. Blant de over 5.000 som viste interesse for sommerjobben og rundt 1.600 som søkte på stillingen, er det nå klart at det er bygg- og miljøfagstudenten August Németh Winther fra NTNU som får stillingen.

Winther ble valgt ut blant ti finalister etter en lang og grundig vurdering, heter det i pressemeldingen.

– De har vært gjennom en tøff prosess som er grundigere enn mange ordinære topplederrekrutteringer, sier konsernsjef i Adecco, Torben Sneve.

Prosessen med å finne konsernsjef for sommeren ble avsluttet med et fulldags assessmentsenter foran publikum og jury. Til slutt var det altså August Németh Winther som nådde helt til topps, skriver Adecco.

– August er veldig ambisiøs, fremstår som moden og reflektert. Engasjert og opptatt av at alle skal lykkes, og å la andre rundt ham bli hørt. Opptatt av å dra alle i samme retning. Uredd, sier Sneve i pressemeldingen.

Juryen har bestått av Siri Børsum, Leader of digital transformation i Google Norge, Nina Heir, Program Manager i Katapult Accelerator, Leif Feiring, nordisk direktør for Badenoch & Clark, Elham Binai, konserndirektør HR i Adecco og Torben Sneve, konsernsjef i Adecco.

Winther ser frem til å ta fatt på sommerjobben, og han opplyser overfor Byggeindustrien at han tror dette er første gang en byggstudent når til topps i konsernsjefkonkurransen.

– Det føles helt fantastisk. Jeg har hatt det som et mål lenge, og gleder meg veldig til august, sier han.