Rune Furunes (t.v.) overtar etter Geir Furunes. Foto: Lars Ytterhus.

Byggmester Geir O. Furunes får ny daglig leder

Etter 34 år velger Geir Furunes å gi stafettpinnen videre til neste generasjon. Det betyr at Rune Furunes leder byggmesterfirmaet videre, mens Geir Furunes vil fokusere på prosjektledelse og videreutvikling av bedriften.

Det skriver Byggmester Geir O. Furunes AS i en pressemelding.

Rune Furunes overtok formelt som daglig leder 15. desember 2020. 41-åringen er utdannet byggingeniør fra Høgskolen i Sør-Trøndelag. Han har erfaring fra store infrastrukturprosjekter for AF gruppen og Skanska, og prosjektledelse på byggherresiden hos Optiman Prosjektledelse og senest hos Advansia. De siste tre årene har Rune Furunes vært prosjektleder for Torvet i Trondheim, står det i meldingen

Sikrer kompetanseoverføring

Geir Furunes går over i rollen som prosjektleder, med fokus på marked og logistikk. Fremover ser 65-åringen også for seg å gradvis trappe litt mer ned som en forberedelse på pensjonisttilværelsen.

– Det er viktig at min far blir med som faglig ansvarlig og en viktig støttespiller for meg de nærmeste årene. Det er han som har bygget opp dette selskapet, og det er viktig at vi sikrer oss god kompetanseoverføring. Fokuset for meg nå er å bli godt kjent med folka, kundene, firmaet og prosjektene, sier Rune Furunes, som ser frem til den nye arbeidstilværelsen.

– Jeg er veldig glad for at Rune ønsker å drive firmaet videre. Vi har hatt stor vekst de siste årene, og jeg har stor tro på fremtiden for Byggmester Geir O. Furunes AS. Sammen skal vi beholde den gode posisjonen vi har opparbeidet i markedet, og drive gode prosjekter. Jeg gleder meg til tiden fremover, sier Geir Furunes.

48 millioner i omsetning

Byggmester Geir O. Furunes ble startet i 1986. I dag har bedriften 22 ansatte, og omsetter for omtrent 48 millioner kroner årlig . Bedriften utfører entrepriser innen nybygg, tilbygg, rehabilitering, restaurering og serviceoppdrag, står det i meldingen fra selskapet.