Regionsjef Andreas Johansen og salgs- og markedsdirektør Kari Moberg.

Byggmakker åpner minibutikk på 70 kvadratmeter

Byggmakker prøver seg med «pop up-butikk» i Bodø.

Torsdag 4. april åpner Byggmakker et litt uvanlig byggevarehus på Hunstadsenteret en mil utenfor Bodø.

Den 70 kvadratmeter lille butikken er den første i sitt slag, og skal gjøre malingsprodukter mer tilgjengelig for folk på kjøpesentershopping.

Butikken blir den desidert minste i Byggmakker-kjeden og vil være en konseptbutikk for maling inntil det 3.000 kvadratmeter store hovedanlegget på Hunstad står ferdig i 2020.

– Vi har lenge sett at det har vært et behov for en malingsbutikk i området. Når dette lokalet ble ledig var det bare å hive seg rundt. Vi blir nærbutikken for maling til alle som bor på Hunstad, Mørkved og Tverlandet-området. Lokalet er på kun 70 kvadratmeter, men det er utrolig hva man får plass til. Vi har fått et komplett sortiment for innendørs og utendørs maling og har i tillegg fått plass til fullskala fargebar, forteller Andreas Johansen som er regionleder i Byggmakker Gunvald Johansen i en pressemelding.

Gjør oppussing mer tilgjengelig i nord

Salgs- og markedsdirektør Kari Moberg ser frem til åpningen av pop up-butikken, og håper at den blir en populær nyskaping blant bodøværingene.

– Nordland er et viktig marked for oss. Vi merker stor byggeaktivitet og høy etterspørsel i hele regionen. Også i Svolvær, hvor vi utvidet i 2018, forteller hun.

Store planer i 2020

Det 3.000 kvadratmeter store byggevarehuset som er under oppføring på Hunstad utenfor Bodø vil bli bygget i massivtre. Investeringskostnaden er på nærmere 60 millioner og anlegget skal dekke et kundepotensial på nærmere 20.000 mennesker. Anlegget forventes å stå ferdig i løpet av neste år.

– Ved å flytte inn på kjøpesenteret gjør vi oppussing av bolig enda mer tilgjengelig for folk. Hvis vi lykkes med dette, vil vi vurdere å gjøre dette flere steder, sier Moberg.