Masonite-bjelker. Illustrasjonsfoto: Jørn-Arne Tomasgard

Masonite-bjelker. Illustrasjonsfoto: Jørn-Arne Tomasgard

Byggma selger to fabrikkeiendommer

Byggma har solgt to av sine fabrikkeiendommer til Vika Oppstart 100 AS.

I en børsmelding oppgir Byggma at avtalene har en brutto eiendomsverdi på 234 millioner kroner. Det er Vika Project Finance AS som står bak Vika Oppstart 100 AS.

Eiendomsselskapene det gjelder er Birkeland Eiendom AS og Masonite Fastighet AB. Birkeland Eiendom AS eier en industrieiendom på Birkeland i Birkenes kommune hvor Byggmas datterselskap Uldal AS produserer vinduer og skyvedører. Det er inngått en langsiktig leieavtale på 20 år mellom utleier Birkeland Eiendom AS og leietaker Uldal AS. Etter 20 år har leietaker opsjon til å forlenge leieavtalen, samt at Byggma har opsjon til å kjøpe tilbake eiendommen og kjøper har opsjon til å selge eiendommen tilbake til Byggma, opplyser de i meldingen.

Masonite Fastighet AB eier en industrieiendom ved Rundvik i Nordmaling kommune i Sverige hvor Byggmas datterselskap Masonite Beams AB produserer I-bjelker. Det er inngått en langsiktig leieavtale på 20 år mellom utleier Masonite Fastighet AB og leietaker Masonite Beams AB. Etter 20 år har leietaker opsjon til å forlenge leieavtalen, samt at Byggma har opsjon til å kjøpe tilbake eiendommen og kjøper har opsjon til å selge eiendommen tilbake til Byggma.

Byggma forteller at overtakelse og oppgjør er avtalt til 11. oktober 2022.