Byggevaremessen Vi Bygger Bergen ble sist arrangert i 2018. Nå gjenoppstår messen under navnet Vi Bygger Vestland. Foto: Bergen Live
Byggevaremessen Vi Bygger Bergen ble sist arrangert i 2018. Nå gjenoppstår messen under navnet Vi Bygger Vestland. Foto: Bergen Live

Byggevaremessen Vi bygger Vestland fyller Grieghallen

8. og 9. september møtes håndverkere og entreprenører i Vestlandets største byggfagmesse.

Det skriver Vi bygger Vestland i en pressemelding denne uken.

– Responsen har vært god, noe som er veldig gledelig. Vi har bare noen svært få ledige utstillingsplasser igjen, så i praksis er Grieghallen utsolgt, sier prosjektleder for Vi bygger Vestland, Marius Kandal, i meldingen.

Den Bergen-baserte byggevaremessen arrangeres 8. og 9. september, og skal samle produsenter, leverandører og utførende entreprenører og håndverkere i Vestland fylkeskommune. Det er da fire år siden forrige byggfagmesse ble arrangert i fylket under navnet Vi bygger Bergen.

– Det er derfor på ingen måte en selvfølge at vi har klart å stable Vi bygger Vestland på beina. Etterdønningene etter pandemien er betydelige, men flere andre kriser har gjort seg gjeldende. Råvaresituasjonen er fortsatt utfordrende, energiprisene går i taket og renten er på vei opp, samtidig som arbeidsmarkedet er utfordrende. Alt dette gjør at situasjonene for mange av aktørene i næringen er mer usikker enn på lang tid. At man likevel velger å samles om en slik fagmesse er ikke bare gledelig, vi tror det er veldig viktig, sier Kandal.

Konferansen Fremtidens Byggeplass arrangeres som en del av messen.

– Dette er derfor ikke bare en messe som viser frem bredden i produsent-, leverandør- og entreprenørleddet. Det er også en faglig og inspirerende arena som vi håper vil være samlende for hele byggenæringen, sier Kandal.

Vi bygger Vestland er et samarbeid mellom Neumann Bygg, Optimera, Geitanger Bygg, Byggmakker, Maxbo Proff, Agnar Skåtun, XL-Bygg og Byggern. Bergen Live er teknisk arrangør, som samarbeider med Arealforum om Fremtidens Byggeplass, heter det i pressemeldingen.