Foto: Niels E. Wisth / NEW ProductionsFoto: Niels E. Wisth / NEW ProductionsFoto: Niels E. Wisth / NEW ProductionsFoto: Niels E. Wisth / NEW ProductionsFoto: Niels E. Wisth / NEW ProductionsFoto: Niels E. Wisth / NEW ProductionsFoto: Niels E. Wisth / NEW ProductionsFoto: Niels E. Wisth / NEW ProductionsFoto: Niels E. Wisth / NEW ProductionsFoto: Niels E. Wisth / NEW Productions

Byggesystemer med rekordresultat i 2019

Utleiebedriften Byggesystemer hadde sitt beste år noensinne på konsernnivå i 2019. Så langt i 2020 har de merket nedgangen under korona, men fremdeles er det flere markeder som går godt.

‒ Vi hadde et godt år i 2019, ja. Det var et bra marked med flere store prosjekter som ga oss god vekst. I år har vi, i likhet med de fleste andre, merket korona, så vi har hatt noe nedgang fra i fjor, men det er forskjellig fra avdeling til avdeling. I Harstad har vi hatt god vekst i år, blant annet på grunn av utbyggingen av ny flyplass på Evenes, men det har også vært et generelt bra marked i Harstad-regionen, forteller styreleder og konsernsjef i Byggesystemer, John Arne Eiken, til Byggeindustrien.

Økonominettsiden Nord24 var først ute med saken om utleieselskapet.

Byggesystemer er til stede i hele Nord-Norge, med utleieavdelinger i Alta, Tromsø, Finnsnes, Harstad, Vesterålen, Lofoten, Bodø og Helgeland. De er også på plass i Oslo med utleie, montasje og demontering av stillas og heiser, noe de også gjør i Nord-Norge, men i Oslo har ikke Byggesystemer utleie av annet utstyr.

‒ Vi har dekning i hele Nord-Norge med mye utstyr. De største konkurrentene våre har også avdelinger i nord, og det er absolutt hard konkurranse, men de har kanskje ikke like mye utstyr tilgjengelig overalt slik som vi har. Logistikk er viktig i nord, og frakt kan bli kostbart hvis du ikke har alt tilgjengelig på stedet, påpeker Eiken.

På konsernnivå hadde Byggesystemer driftsinntekter på 317 millioner kroner i 2019, med et resultat før skatt på over 70 millioner kroner.

‒ Vi har hatt jevn og fin vekst i lang tid, sier Eiken.