Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Byggenæringens rådgivere populære blant ingeniørstudentene

Både rådgiverne og entreprenørene er populære i Universums undersøkelse blant ingeniørstudentene. Øverst blant BA-bedriftene kommer Multiconsult.

I Universums ferske undersøkelse over attraktive arbeidsgivere blant ingeniørstudentene kommer Multiconsult på tredjeplass, og dermed øverst innen bygg- og anleggsnæringen.

Universum avdekker hvert år Norges mest attraktive arbeidsgivere og studenters karrierepreferanser ved norske universiteter og høyskoler, og i år har rundt 14.000 studenter på 24 utdanningsinstitusjoner sagt sin mening. Equinor topper listen blant ingeniørstudentene, med Kongsberg Gruppen på andreplass og altså Multiconsult som nummer tre. Flere av aktørene innen bygg og anlegg gjør seg også godt bemerket på listen, med Norconsult som nummer 5, Sweco som nummer 11, AF Gruppen nummer 14, Veidekke nummer 17 og Skanska nummer 18. Sintef, som også jobber mye inn mot bygg og anlegg, kommer å sjetteplass i oversikten.

- Årets plassering smaker ekstra godt. Vi legger bak oss et utfordrende år preget av smittevernsrestriksjoner hvor vi ikke har kunnet videreføre populære arrangementer for studentene, som selv har hatt hjemmestudier på hybler og i kollektiv. Likevel har vi klart å løfte det gode arbeidet vårt inn i det digitale rommet og fortsatt å knytte nye bånd til morgendagens Multiconsult-rådgivere. Jeg er veldig stolt av alle som har muliggjort at vi fortsatt er bransjens foretrukne arbeidsgiver, sier Martin Halvorsen, leder for rekruttering i Multiconsult, i en pressemelding.

Karine Gjersø i Multiconsult for studenter – MUST, utdyper.

- Da vi ikke lenger kunne møte studentene så brukte vi det Must er - yngre medarbeidere - til vår styrke og satset på de digitale arenaene hvor vi visste at vi kunne møte studenter, sier Karine Gjersø.

Du kan klikke deg frem til hele oversikten her

Martin Halvorsen og Karine Gjersø i Multiconsult. Foto: Multiconsult