Byggeleder drift og vedlikehold

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet.

Vi er en stor samfunnsaktør med ca. 7500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

Vi er inne i en periode med flere spennende endringsprosesser, noe som vil påvirke både struktur og oppgavesammensetning.

FirmaStatens vegvesen
FylkeTroms
StedHarstad
Søknadsfrist29.04.2018

I Region nord, vegavdeling Midtre Hålogaland er det ledig stilling som byggeleder innen drift og vedlikehold med ansvar for driftskontrakt 1909 Hinnøy samt mindre vedlikeholdsprosjekter. Kontorsted vil være Harstad.

Arbeidsoppgaver:

Som byggeleder drift og vedlikehold skal du blant annet:

 • Ha kontroll og oppfølging av entreprenørens planer.
 • Kontrollere og følge opp entreprenørens dokumentasjon på utført arbeid.
 • Gjennomføre stikkprøvekontroller av utført arbeid.
 • Kontrollere og godkjenne fakturaer.
 • Ha økonomisk planlegging, rapportering og oppsett av budsjett.
 • Foreslå utbedringer og oppgraderinger av utstyr.
 • Vurdere forslag fra entreprenør på diverse tiltak til forbedringer.
 • Lage konkurransegrunnlag.
 • Være HMS-ansvarlig for dine kontrakter.

Kvalifikasjonskrav

 • Ingeniørutdanning fra høgskole/universitet med relevant fagkrets, min. 3 år.
 • Førerkort klasse B.

Dersom du har tatt hele eller deler av din utdanning i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Utdanningskravet kan fravikes for søkere med teknisk fagskole og lang og relevant praksis. Det vil også vektlegges at du har erfaring fra lignende arbeid/ bransjeerfaring.

Vi er et team med god takhøyde og mye humor kombinert med profesjonalitet overfor kollegaer, andre faggrupper, entreprenører og kunder. Vi søker deg som ser verdien i å skape gode samarbeidsforhold gjennom god kommunikasjon og har evnen til å ta initiativ og selvstendige avgjørelser. Vi legger også vekt på at du har gode IKT- kunnskaper og at kommuniser godt både muntlig og skriftlig på norsk. Personlige egenskaper vil bli vektlagt.

Stort engasjement, mye ansvar og faglig utvikling

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og solid fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer. Vi kan tilby en meget varierende og interessant hverdag med gode utviklingsmuligheter i et trivelig miljø. Vi har mange og varierte elektroanlegg langs våre veger, og det er flere oppgaver knyttet til etablering, oppgradering, drift og vedlikehold.

Vi tilbyr også disse godene:

 • Introduksjonsprogram og fadderordning
 • Fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • Pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse
 • Etatsskoler og gode muligheter for faglig påfyll

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

Flere opplysninger om stillingen kan fås hos seksjonsleder Tor Ivar Johnsen, tlf 971 03543, epost tor.johnsen@vegvesen.no

Attester og vitnemål vil vi etterspørre senere i forbindelse med et eventuelt intervju.

Søknadsfrist: 29. april 2018

Søk stilling

Vis flere stillinger: