Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Bygg- og anleggsbedrifter har fått lån på over 755 millioner under koronakrisen - her kan du se hvem som har fått

Nå kan du se hvilke bedrifter i bygg- og anleggsnæringen som har fått lån under koronakrisen.

Lånegarantiordningen gir bedrifter mulighet til å ta opp lån gjennom banken der staten garanterer for 90 prosent av lånebeløpet.

Foreløpig har nesten 3.000 bedrifter fått innvilget lån under ordningen. Det viser en ny innsynsløsning som gjør det mulig å se hvem som har fått lån.

Oversikten finner du her.

8,4 prosent av bedriftene som har fått lån jobber med bygg- og anleggsvirksomhet. Totalt har disse bedriftene fått lån på 755,4 millioner kroner.

– Lånegarantiordningen skal bidra med rask likviditet til bedrifter som er rammet av koronakrisen. Til nå har nesten 3.000 bedrifter fått lån. Det bidrar til å hjelpe mange norske arbeidsplasser. Jeg er glad for at vi nå får opp en innsynsløsning for bruken av ordningen. Åpenhet vil bidra til etterprøvbarhet og legitimitet, og redusere faren for feilbruk, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding på regjeringen på sine nettsider.

– Åpenhet om bruk av offentlige midler er viktig. Det er derfor positivt at GIEK har fått på plass en enkel og effektiv løsning for å få innsyn i hvem som har benyttet seg av lånegarantiordningen, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i meldingen.