Bumerang og Jungelbrua ved Tveita i Oslo er nominert til Wan Best Bridge Award 2017, som deles ut i London i februar.

Bumerang bru og Jungelbru i Oslo nominert til internasjonal prestisjepris

De to gangbruene ved Tveita i Oslo vant tidligere i år Norsk Stålkonstruksjonspris. Nå er prosjektet et av seks nominerte til WAN Best Bridge Award 2017 som deles ut i London i februar.

– Det er utrolig hyggelig at juryen både har nominert prosjektet og virkelig har forstått hva vi la til grunn i forbindelse med utformingen av bruene, sier Gaute Mo, ingeniør og partner i Degree of freedom i en pressemelding. Prosjektet er utviklet i samarbeid med arkitektene i SAAHA og Landskapsfabrikken.

Verdens største

WAN Awards er verdens største internasjonale arkitekturprisprogram, og arrangeres årlig av WorldArchitectureNews.com. Vinnerprosjektet innen denne kategorien skal ikke bare vise til innovativ og elegant design, men også inkludere iøynefallende arkitektur og robust ingeniørkunst.

Uvanlig kombinasjon

Den internasjonalt anerkjente bruarkitekten Martin Knight, som for øvrig var å se på Statens vegvesens Brukonferanse i Oslo i år, sitter i juryen og mener Bumerang bru og Jungelbru er verdige nominerte fordi de representerer sammen en uvanlig kombinasjon av to ulike bruer i ett prosjekt som skaper minneverdige og fornøyelige brukeropplevelser. Behovet for arkitektonisk og ingeniørmessig prang har klart blitt ignorert til fordel for attraktive, kostnadseffektive og optimalisert design som er i harmoni med sine omgivelser, sier Knight i pressemeldingen.

Stålkassebru og hengebru

Thor Olav Solbjør, arkitekt og partner i SAAHA, mener dette er et veldig bra selskap å få være i og en utrolig mulighet til å markedsføre både norsk arkitektur og kontorene våre.

Bumerang bru er ei stålkassebru i fire spenn over Ytre Ringvei og med rusttregt stål som hovedmateriale. Jungelbrua er en enkel hengebru, med 36 meter spenn over Haugerudbekken.