Buchardt aktuell for sykehotellet

Det utelukkes ikke at hotellinvestor Arthur Buchardt kan få bidra til at råbygget til det planlagte sykehotellet ved Radiumhospitalet i Oslo kan ferdigstilles.

 

Styret i Helse Sør-Øst sa onsdag nei til en slik bygging, begrunnet med at det ikke er en oppgave som kan prioriteres.

Dermed kan sykehuseier Rikshospitalet sitte igjen med et stort tap når entreprenøren Peab kommer med et krav som trolig er minst 28 millioner kroner for det nå avbrutte byggearbeidet.

I kontakt
- Jeg kan bekrefte at det har vært kontakt mellom Buchardt og tidligere ledelse ved sykehuset, sier sykehusets styreleder, Steinar Marthinsen, til NTB.
Både styreleder og administrerende direktør for Rikshospitalet er byttet ut etter at det i februar kom fram at byggearbeidene var startet uten nødvendig godkjenning eller finansiering. Tanken bak et sykehotell har vært å tilby overnatting for langveisfarende dagpasienter og har lenge vært etterspurt.
Peab har tidligere fremmet et krav om 28 millioner kroner i erstatning for påbegynte byggearbeider, et krav som nå trolig har vokst seg enda større.

Tidligere kreftsyk selv
Buchardt, som selv har vært kreftsyk og som har startet foreningen Radiumhospitalets venner, lanserte ideen om å bidra til sykehotellet i et intervju med NRK onsdag kveld.

- Tilbudet er ekstremt viktig for kreftpasienter og deres pårørende. Det er ikke noe problem for private å realisere det, sa hotellinvestoren, som understreker at dette ikke nødvendigvis er noe å tjene penger på.

Rikshospitalets styreleder kjenner per dagens dato ikke til noen konkrete planer fra Buchardt. Men Marthinsen understreker at en løsning med offentlig-privat samarbeid (OPS) er lite aktuell.

- Det vil utvide investeringsrammene, noe vedtaket i Helse Sør-Øst ikke åpner for, sier Marthinsen.

Det har ikke lykkes NTB å få kontakt med Buchardt for å få vite hva hans planer omfatter.