Brynsveien 153

På Rykkinn i Bærum har Asker Entreprenør AS bygget tolv omsorgsleiligheter, samt administrasjons- og kontorlokaler.

Fakta

Sted: Rykkinn i Bærum

Prosjekttype: Omsorgsboliger

Byggherre: Bærum kommune

Prosjektledelse: HR Prosjekt

Totalentreprenør: Asker Entreprenør

Kontraktsum eks. mva.: 46 millioner kroner

BTA: Cirka 1.600 kvadratmeter

Arkitekt: Roar Jørgensen

Rådgivere: RIV: Asplan Viak l RIE: Krøderen Elektro l RIB: Roar Jørgensen

Underentreprenører og leverandører: Tømrerarbeid: Øst-
heim Entreprenør l Rørleggerarbeid: GK Rør l Elektro: Krøderen Elektro l Ventilasjon: Bryn Byggklima l Prefab: Kynningsrud Prefab l Lett tak: Lett-Tak Systemer l Fuging: Mr. Fug l Grunn- og utomhusarbeid: Topaas Og Haug l Branntetting: Firesafe l Vinduer: Nordvestvinduet l Dører: Nordic Door l Byggvarer: Byggmakker Hønefoss Proffsenteret l Trapper/rekkverk: Midthaug l Mur/puss: Murcompaniet l Gulvarbeid: Gulventreprenøren l Maler: Bohlin

De tolv omsorgsleilighetene er fordelt på to plan – syv leiligheter i 2. etasje og fem leiligheter i 3. etasje. I 1. etasje er det kontorer, garderober og boder for de ansatte i boligkomplekset.

– Vi begynte høsten 2018 med byggearbeidet, og ble ferdig med bygget nå i mai, sier prosjektleder Rollef Johansen i Asker Entreprenør AS til Byggeindustrien.

– Tett samarbeid

Han betegner prosjektet som en interessant og morsom jobb, og gode forhold til alle involverte.

– Vi har jobbet i tett samarbeid med en veldig imøtekommende gjeng fra Bærum kommune, sier Johansen.

Brynsveien 153 er bygget som passivhus med energiklasse A. Bygget har fundamentert plate, betongvegger, stål- og hulldekker og klimavegger i plassbygd royalimpregnert trekledning.

– Det er blitt et flott prosjekt, som vi er stolte av å overlevere til Bærum kommune, sier Johansen.

– Krevende prosjekt

HRP (HR Prosjekt AS) har bistått Bærum kommune som Byggherreombud og SHA-KP/-KU helt fra skissestadiet i 2016 og frem til ferdigstillelsen av byggeprosjektet.

– Selv om prosjektet ikke er så stort i volum, har det allikevel vært et morsomt og litt krevende prosjekt hvor større og mindre utfordringer har blitt løst i tett og godt samarbeid mellom Asker Entreprenør AS og Bærum kommune, skriver prosjektleder Tor Olav Augestad i HRP i en e-post til Byggeindustrien.

Han skriver at alle var veldig spente på hvordan Korona-pandemien ville påvirke ferdigstillelsen av bygge-prosjektet.

– Mer digital kontroll

– Strenge restriksjoner med antall personer samtidig inne på byggeplass har nok ført til færre fysiske inspeksjoner på byggeplass, og byggherremøter er avholdt via nettet. Selv om dette har gått greit i dette prosjektet, bør det nok bli mer vanlig med jevnlig skanning av byggeprosjektet i utførelsesperioden, for å kunne utøve mer digital kontroll av framdrift og oppfølging av detaljer via hjemmekontor, skriver Augestad, og tilføyer:

– Vi er nå alle stolte av å kunne overlevere et flott bygg til avtalt kostnad, tid og kvalitet, og er sikre på at brukerne vil bli veldig fornøyde de nye boligene sine.

– Utfordringer

Prosjektansvarlig i Bærum kommune, Jon Tveiten Skuterud, sier til Byggeindustrien at Brynsveien 153 har vært et veldig utfordrende prosjekt i forhold til støyproblematikk fra Brynsveien på Rykkinn.

– Det har også vært utfordringer rundt vannledninger i bakken, men hele arbeidet har Asker Entreprenør løst på en veldig samarbeidsorientert måte, sier Skuterud.

Han forteller videre at fremdriften har gått etter planen gjennom hele prosjektet.

– De ansatte ved omsorgsboligene har dessuten vært med hele veien i ulike samhandlingsmøter. Det er veldig viktig at brukerne vet hva de får, påpeker Skuterud.

Avslutningsvis vil han også berømme tålmodige naboer.

– De har vært samarbeidsvillige på alle måter. Det har vært et utfordrende og krevende prosjekt, og vi er godt fornøyde med resultatet, sier Skuterud.