Brukte svart arbeid til oppussing av byrådslederbolig

Ektemannen til byrådsleder Monica Mæland (H) i Bergen innrømmer å ha benyttet seg av svart arbeid til oppussing av parets felles hus. Mæland selv skal ikke ha vært orientert.

 

Monica Mæland som er Høyres toppkandidat i Bergen, har i flere dager vært knyttet til rykter om bruk av svart arbeid, skriver Bergens Tidende.

Nå går hennes ektemann Tom Erling Mæland ut og forteller at han benyttet seg av svart arbeid i fjor høst under oppussing av parets felles bolig.

- Monica visste ingenting om dette. Jeg hadde ansvaret for oppussingen og fortalte henne først om dette da hun fortalte meg om ryktene som gikk, sier ektemannen til avisen.
Ifølge ham er det snakk om rydding, bortkjøring og noe annet arbeid som han til sammen betalte rundt 15.000 kroner for. Dette er arbeid Mæland regner med det ikke er innberettet moms for.

Tom Erling Mæland opplyser at huset ble pusset opp for i alt 300.000 kroner.
- Så det svarte arbeidet utgjør bare en liten del av den samlede oppussingen, sier Mæland.
- Jeg er fryktelig lei meg for at Monica nå skal rammes av det jeg alene har ansvar for. Jeg kuttet noen hjørner i en situasjon hvor jeg hadde problemer med å skaffe folk. Det skulle jeg aldri ha gjort.

Monica Mæland, som er utdannet jurist, er klar på at det ektemannen har gjort er helt uakseptabelt.

- Jeg er rystet og svært overrasket. Dette er helt uakseptabelt, og jeg fikk først vite om de faktiske forholdene tirsdag ettermiddag, sier Mæland til BT.

I en skriftlig redegjørelse Tom Mæland sendte ut sent tirsdag kveld heter det:
- Jeg innser at jeg kan ha medvirket til en ulovlighet og er innstilt på å klargjøre alle sider ved dette forhold overfor rette myndigheter snarest.

Saken skal også behandles på møte i Bergen Høyre onsdag.