Bruk fuktmåler før du maler huset

Du har fortsatt god tid til å få huset malt eller beiset, selv om store deler av sommeren har regnet bort. Husk at maleværet på høsten kan være noe mer krevende enn om våren. - Sjekk værmeldingen, bruk fuktmåler og mal helst på formiddagen, melder ifi.no

Ifølge Dag Frogner Hansen hos Jotuns teknisk service kan man fint behandle med maling eller beis til langt utover høsten – så lenge man tar hensyn til fukt og temperatur.

- Vår hovedregel er at treverket ikke må ha høyere fuktandel enn 18 prosent. Er det for fuktig før eller etter man påfører malingen, er sannsynligheten stor for at man opplever duggmatting eller solblærer, sier han til ifi.no (Informasjonskontoret for farge og interiør).

Invester i fuktmåler
Tidligere var fuktmålere et relativt dyrt redskap forbeholdt håndverkerne. Nå finnes det fuktmålerne ned til kun et par hundrelapper.

- Vi nordmenn liker jo å ha duppeditter og greier. En fuktmåler er en kjekk sak å ha liggende i garasjen, anbefaler Frogner Hansen.

Når fukten skal måles, bør det gjøres i de mest fuktutsatte områdene, som for eksempel endeveden. Stikker man den inn midt på solveggen kan man få feil resultat, fordi treverket her vil tørke raskere enn resten av veggen.

Les hele artikkelen på www.ifi.no