Britisk skorstein tilbake i Norge

Nova stålskorstein er etter flere års fravær tilbake på det norske markedet.

Ifølge en pressemelding har Karmøy-bedriften Qenergi inngått importavtale med den britiske skorsteinsprodusenten SFL Chimneys.

SFL, tidligere kjent som Selkirk Manufacturing, har produsert skorsteinsprodukter i Storbritannia i over 40 år og har suksess i deler av Norden, Europa, og Asia.

De siste årene har ikke selskapet hatt norsk importør. Nå satser de i samarbeid med Qenergi på Karmøy og søker forhandlere over hele Norge.

- Skorsteinen er en viktig del av helheten for ildstedet eller fyringsanlegget. SFL-merkede produkter er synonymt med høyeste kvalitet. Det gjør at byggebransjen, entreprenører og boligeiere kan bruke SFLs produkter med full tillit, sier daglig leder Arne Sveistrup.

Qenergi har 30 års erfaring på det norske varmemarkedet og kan sikre kompetansen du trenger for å få ildstedet og skorsteinen til å fungere sammen på beste og mest miljøriktige måte. Selskapet har et stort varelager i Kopervik.

- Skorsteinssystemene til SFL Chimneys dekker hele spekteret fra boliger, næringsbygg og industri og til rehabilitering. Sammen med ingeniører i England kan vi også skreddersy eksosanlegg for diesel- og gassmotorer, aggregater og offshoreinstallasjoner. SFLs skorsteinsprodukter et testet til det ytterste ved testanlegget i England, sier Sveistrup.