Brannene langs Sørlandsbanen er slukket

Sørlandsbanen og E39 måtte onsdag kveld stenges på grunn flere branner langs togsporet. Brann i bremser på tog er trolig forklaringen.

Det var togene mellom Oslo og Stavanger, samt togene mellom Stavanger og Egersund som ble rammet av dette, ifølge Bane Nor.

Natt til torsdag var strekningen mellom Egersund og Sira fortsatt stengt, men den kunne åpnes igjen rett etter klokka 5.30.

– Trafikken er i gang igjen etter brann ved sporet, men du må fortsatt regne med forsinkelser, opplyser Bane Nor.

Ifølge Agder politidistrikt var det et tog med brann i bremsene som førte til brann flere steder over en lengre strekning. Toget stanset på Gyland stasjon. Det ble ikke meldt om fare for bebyggelse.

– Brannene er slukket. Togene går som normal, men med redusert hastighet forbi aktuelle strekninger, opplyser operasjonssentralen torsdag morgen.

Vaktleder Tor Kåre Steinskog ved 110-sentralen Sørvest opplyste til VG at det brant i vegetasjon langs blant annet i Moi, Sira og Drangsdalen. Også i Flekkefjord er det meldt brann flere steder langs jernbanelinjen.

Rett før midnatt opplyste Sørvest politidistrikt at E39 er stengt ved Moi på grunn av brann langs toglinjen. Ved 1-tiden kunne veien åpnes igjen.