Fredag formiddag oppsto det brann under arbeider med den 3.500 meter lange Haramsfjordtunnelen ved fylkesvei 659 Nordøyvegen. Arkivfoto.

Brann i tunnel ved Nordøyvegen-prosjektet

Fem arbeidere var inne i tunnelen da det oppsto brann ved Nordøyvegprosjektet. Ifølge hovedentreprenør Skanska kom alle seg ut på egenhånd, men to av arbeiderne måtte til rutinesjekk på sykehus.

Brannen oppsto fredag formiddag under arbeider med den 3.500 meter lange Haramsfjordtunnelen, som er en av tre undersjøiske tunneler Skanska driver ved fylkesvei 659 Nordøyvegen.

Prosjektsjef Are Eliassen i Skanska Norge, er foreløpig sparsom med opplysninger om brannen, men sier til Byggeindustrien at de fem som jobbet inne i tunnelen kom seg ut på egenhånd da brannen oppsto.

– Det vi vet sikkert er at de menneskene som var inne i tunnelen er gjort rede for og har kommet ut for egen maskin. Alle er vel i behold, men to måtte på rutinesjekk på sykehus, opplyser Eliassen.

Ifølge NRK skal brannen ha startet i en betongspruterigg 600-700 meter inne i tunnelen. Eliassen sier imidlertid til Byggeindustrien at det fortsatt er usikkert hva som er årsaken til brannen.

– Det ser ut som det begynte å brenne i en betongspruterigg, men ingen har vært inne i tunnelen, så foreløpig er dette mer en spekulasjon enn en sannhet, sier han.

Ifølge NRK skal det være 800 liter med diesel i betongspruteriggen. Brannvesenet venter derfor med å gå inn i tunnelen for å slukke brannen.

– Dieselen kan føre til en intens brann og brannutvikling. Det er det som er den største utfordringen, sier vaktleder Kjetil Iversen på 110-sentralen til NRK.

Skanska bygger fylkesvei 659 Nordøyvegen for Møre og Romsdal fylkes kommune. Utbyggingen av fylkesveien skal gi fastlandsforbindelse for øyene Lepsøya, Haramsøya, Skuløya/Flemsøya, Fjørtofta og Harøya.

Nordøyvegen har en kostnadsramme på 5,1 milliarder, og skal etter planen stå ferdig i juni 2022. Prosjektet omfatter i hovedsak 13 kilometer undersjøiske tunneler, ti kilometer vei i dagen, betongbru på 800 meter og sjøfylling på 2,7 kilometer.