F.v. Sjur Mehlum (Multiconsult), Asbjørn Moen, Ragnar Bøylestad, Eli Grøttheim (Multiconsult) og Jørgen Leegaard (BNL).

Bøylestad Moen mottok årets Bygg og Bevar-pris

Til stor applaus fra over 100 fremmøtte på Litteraturhuset i Oslo, kunne Bøylestad Moen fra Froland motta årets Bygg og Bevar-pris.

Det var juryformann Sjur Mehlum fra Multiconsult, som delte ut prisen – etter først å ha å berømmet de nominerte.

- Vi har i år som tidligere hatt mange gode kandidater fra hele landet, sa Mehlum.

Han gikk deretter over til å lese juryens beskrivelse av årets vinner:

«Bøylestad Moen AS har gjennom en årrekke utmerket seg ved å levere høy kvalitet på sine prosjekter. Bedriften har lang erfaring fra istandsetting av bygninger, fra husmannsplasser til kirker. Formidling og opplæring har vært viktig for bedriften, både av egne lærlinger og gjennom fagdager med elever fra videregående skole. Bøylestad Moen AS tildeles Bygg og Bevar-prisen på bakgrunn av arbeidene på Landvik kirke, Isefjær Mølle og Helleland 16 i Øvre Landvik.»

Med disse ordene fra juryens leder Sjur Mehlum kunne Bøylestad Moen ta imot pris og hyllest fra salen på årets Bygg og Bevar-treff.

Prisen ble tatt imot av eierne Ragnar Bøylestad og Asbjørn Moen som i tillegg til heder og ære, kunne ta imot en sjekk på 50.000 kroner.

- Dette var fantastisk gøy og moro, og veldig stort for oss. Dette er en håndverkerpris, så dette henger høyt, fortalte Ragnar Bøylestad fra scenen.

Bøylestad Moen har mange års erfaring. Bedriften har spesialisert seg på restaurering, men bygger også nye hus med fokus på kvalitet. Samarbeidet mellom de to eierne Ragnar Bøylestad og Asbjørn Moen strekker seg tilbake til 1993, men de har fulgt hverandre i Froland siden barneårene.

Siden firmaet ble startet i 2001, har bedriften bygget opp et sterkt tverrfaglig team av håndverkere med hjerte for gamle hus, og tradisjonelle håndverksteknikker. I tillegg er satsningen på kunnskapsformidling sterk. Bedriften har selvfølgelig lærlinger og samarbeider med Aust-Agder fylkeskommune om fagdager for elever i den videregående skole.

I dag har Bøylestad Moen 16 ansatte med avdelinger for blikkenslager, snekker, tømrere og vindusrestaurer.

Flere av de ansatte ble takket i talen fra scenen.

- Vi har vært så heldige at vi har fått samlet fantastisk gode håndverkere fra flere fag- og klart å holde på dem. Det har vært helt avgjørende for firmaet vårt.