Boomer M20 er ifølge produsenten verdens første tunnelrigg med intern hydraulikk. Foto: Epiroc

Boomer M20 - verdens første tunnelrigg med intern hydraulikk

Epiroc lanserer neste generasjons tunnelrigg til flere bruksområder.

Med beskyttet hydraulikk, sensorer og kabler, er Epirocs nye Boomer M20 designet og bygd for å minimere uforutsette stopp og maksimere driftstid og ytelse under svært krevende forhold. Dette er neste generasjon innen underjords tunnel- og gruvedrift, ifølge en pressemelding fra Epiroc.

En utfordrende del av arbeid under jord, er daglig slitasje på hydraulikkslanger. Stein og partikler som løsner, samt kontinuerlig slitasje mot tunnelsåler og vegger innebærer gjentatte slangereparasjoner. Boomer M20s kraftige slangeløse bomdesign minimerer uforutsette stopp for slangereparasjoner, noe som holder riggen i gang selv under de tøffeste forhold.

– Det perfekte valget

– Boomer M20 er utviklet i tett samarbeid med nøkkelkunder, og er resultatet av omfattende forskning og testing fra den virkelige verden. Dette er det perfekte valget for gruveselskaper og entreprenører som ønsker å ta et skritt videre i konkurransen gjennom innovasjon, sier Niklas Berggren, Global Product Manager Face Drilling Equipment i Epiroc, i pressemeldingen.

Høy presisjon og ytelse er sikret takket være innebygde automatiseringsfunksjoner, fjernstyringsfunksjoner og digitale borplaner, som gir høyere pålitelighet og kvalitet i hele boresyklusen. Ved å bruke High Performance Development, tillater Bommer M20 operatøren å justere og laste ned borplaner direkte, noe som eliminerer behovet for justeringer utenfor driftsområdet.

Kostnadsbesparelser

– Med digital borplanhåndtering, vil salvene bryte lengre, være mer presise og gi langt mindre overberg. Vi har sett totale kostnadsbesparelser på opptil 25 prosent, og opptil 40 prosent produktivitetsøkning, sier Berggren.

Sikkerhet har vært en prioritet hos Epiroc fra dag en.

– Vi har gjort store anstrengelser for å forbedre sikkerheten for operatører på denne riggen, sier Berggren.

Gjennom fjernstyringsfunksjoner kan operatører bore på sikker avstand fra farlige områder og holde produksjonen i gang også under skiftbytter.

Den unike hytten er designet for å gi optimal sikt, og takket være støy- og vibrasjonsdempende materialer, holdes støynivået så lavt som bare 65 desibel.

Epiroc fortsetter arbeidet mot elektrifisering i tunnel- og gruvedrift under jord, og den nye Boomer M20 leveres med en batterielektrisk drivlinje som et alternativ.