Bolig nedbrent i Akershus - en person savnet

En person er savnet etter en boligbrann i Nannestad i Akershus natt til lørdag. Brannen har spredd seg til nabohuset.

Ved halv ti-tiden lørdag morgen er fremdeles en person savnet etter at det begynte å brenne i en bolig i Nannestad i Akershus.

Nødetatene ble varslet om brannen klokken 4.12 og fikk tidlig beskjed om at en person skulle befinne seg i boligen. Brannvesenet hadde indikasjoner på hvor i boligen personen befant seg.

– Vi gjør alt det vi kan for å finne vedkommende. Livreddende innsats er alltid vår førsteprioritet, sa vaktleder Espen Stabell i Øst 110-sentralen til NTB like før klokken 5.

– Den opprinnelige boenheten er mer eller mindre utbrent, sier han. Det samme bekrefter Romerikes Blads fotograf på stedet, som også forteller at to biler er fullstendig utbrent.

Brannvesenet har hatt røykdykkere i innsats, men det vil fremdeles gå litt tid før politiet får gått inn i boligen og søkt etter den savnede.

– Vi har ikke fått klarering av brannvesenet til å gå inn i boligen. Det er noe brannutvikling fortsatt, og fare for ras, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NTB ved halv ti-tiden lørdag.

Politiet har opplyst at andre personer som befant seg i den brennende boligen selv kom seg ut.

Boligen det først tok fyr i ligger i tilknytning til en annen bolig. Naboene er evakuert da det tidlig ble varslet om spredningsfare. Det skal ikke være spredningsfare til andre boliger enn de to boenhetene som er rammet.