Jon Sandnes

BNL: - Smittevernet må komme først

– Nå som smitten øker og vi opplever stadig strengere tiltak fra både myndigheter sentralt og lokalt, må byggenæringen heve guarden enda høyere, sier BNL-direktør Jon Sandnes.

– Mitt råd til hele næringen er å sette seg godt inn i de gjeldende og oppdaterte smittevernreglene og være gode på å dokumentere at man følger de. Vi har full forståelse at det er krevende, men alternativet er økt smitte og forsinkelser i prosjekter, sier Sandnes i en melding.

BNL understreker at deres inntrykk hittil er at næringen har vært flinke til å tilpasse seg koronatiltakene i løpet av disse månedene.

– Nå som en ny bølge skylder over landet, så er det viktig at det gode arbeidet fortsetter, sier han.

Fredag publiserte BNL nytt format på smittevern på byggeplass

– Vi har også lagt ut relevant informasjon på bnl.no om den siste koronaforskriftsendringen som var gjeldende fra i går, blant annet hvordan svenske og finske pendlere blir berørt. Det ligger også masse nyttig informasjon om karantene og permitteringsregelverket som kan være svært relevant på Arbinn.no, sier Sandnes.

BNL-sjefen sier at han er godt kjent med at nye forskrifter og regler er krevende for mange bedrifter å sette seg inn i.

– Vi merker stort trykk fra medlemsbedrifter som trenger hjelp til å tolke forskriftene. Vårt overordnede råd er at bedriftene er flinke til å dokumentere at dere følger reglene. Dette er det også varslet tilsyn på lokalt, sier han.

Samtidig understreker de viktigheten av å holde hjulene i gang i hele næringen.

– Det betyr at det må være trygt å komme på jobb uansett i hvilket marked man er i og at man også sørger for at kundene er trygge. Vi har også oppdatert sjekkliste for håndverkere på oppdrag og for kunder, avslutter, han.