Bjørn Myklebust ansatt som ny daglig leder i Nordplan

Styret i Nordplan AS har ansatt Bjørn Myklebust (57) som ny daglig leder for selskapet.

Myklebust overtar lederstillingen etter Arne Steinsvik (65), 1. juli 2021. Arne Steinsvik vil fortsette som seniorrådgiver i Nordplan selskapet.

Myklebust er fra Nordfjordeid og har vært bosatt der de siste 20 årene.

– Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøgskulen BI i Oslo, har økonomi- og ledererfaring fra industri- og konsulentvirksomhet. Industrierfaring har han fra økonomi- og produksjonsstillinger i Elkem- og Stokke-konsernene, og han har blant annet vært produksjonssjef for Elkem Bremanger Silgrain i Svelgen. De siste ti årene har Myklebust jobbet som frittstående konsulent, der han også har vært engasjert som økonomisjef for Nordplan, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Nordplan-konsernet, med datterselskapene ENØK-senteret AS og Fjordvarme AS, er en lokal og regional tjenesteleverandør av arkitekt-, plan-, energi og byggkompetanse, samt prosjektadministrasjon. Nordplan er eid av lokalt ansatte, og har avdelinger i Ålesund, Vågå, Førde og Nordfjordeid. I tillegg har selskapet lokalkontor i Måløy, Stryn, Bismo og Ørsta.

Myklebust sier i en kommentar at han gleder seg til å overta stafettpinnen etter Steinsvik, og sammen med kompetente arkitekter og ingeniører finne ut hvordan man kan utvikle selskapet til å bli en enda viktigere og sterkere tilbyder av kompetansetjenester i lokalområdene Sogn og Fjordane, Sunnmøre og Gudbrandsdal.