BIM-Manager / Faggruppeleder

Rambøll er et av Norges ledende selskap innen rådgivende ingeniørtjenester, arkitektur og design. I Norge har vi 16 kontorer med tilsammen 1500 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Hos oss kan du bidra til å skape innovative og bærekraftige løsninger til nytte for kunden, sluttbrukeren og samfunnet.

Firma Rambøll
FylkeOslo
Søknadsfrist19.01.2020

Vi inviterer deg til å ta i bruk din teknologiske interesse og dine gode samarbeidsevner i en stilling hvor du hjelper prosjekter til å utnytte potensialet i digital teknologi, for å realisere enda mer verdi og bærekraft for våre kunder.

Klikk på søkeknappen for å legge inn din søknad.

Inviting bright minds

Vil du bli utfordret faglig og utvikle ekspertisen din i et åpent, fleksibelt og samarbeidsorientert arbeidsmiljø? I Rambøll får du brukt din kunnskap til å skape et bedre samfunn og øke livskvaliteten for menneskene som bor der. Du blir en del av et globalt selskap som har vært i vekst siden oppstarten i 1945. Vi jobber sammen på prosjekter som bidrar til bærekraftig endring, både sosialt, økonomisk og for miljøet.

Bli en del av vår BIM-faggruppe i avdeling Prosjektledelse Østlandet!

Rambølls eksperter samarbeider med myndigheter, entreprenører og kunder for å skape helhetlige bærekraftige løsninger - fra flyplasser, broer tunneler og jernbane til parker og vannbehandlingsanlegg. I avdeling for Prosjektledelse på Østlandet blir du en del at et tverrfaglig miljø med ekspertise innen flere av prosjektledelsesfagene. Sammen jobber vi for å sikre at prosjektene våre leverer optimalt iht. kundens ønsker og mål.

Som vår nye Faggruppeleder eller BIM-Manager vil du også være ansvarlig for/eller en del av BIM-faggruppen. Du blir med det en del av et ekspanderende miljø i Rambøll, med eksperter på BIM-Koordinering, prosjektteknologi, modellbasert prosjektering og informasjonsbehandling.

BIM-Manager er ansvarlig for utforming og implementering av BIM strategien i prosjekter. Dette innebærer bruksområder, metodikk, systemarkitektur og rutiner for BIM og informasjonsbehandling i prosjekter som støtter prosjektenes mål og suksesskriterier, samt beskrivelse av dette i BIM gjennomføringsplan.

BIM-faggruppen tjener hele Rambøll og hjelper flere av de største byggeprosjekter i Norge med å utnytte potensialet i nyeste teknologi for å nå både sine og kundenes mål. BIM-faggruppen er i dag i vekst og har en sentral rolle i digitaliseringsarbeidet i Rambøll, både gjennom sitt bidrag i kundeoppdrag og i Rambølls interne arbeid med kontinuerlig utvikling og innovasjon.

Dine hovedoppgaver og ansvarsområder vil være:

Som BIM-Manager vil du:

 • Arbeid med BIM-strategi og koordinering i prosjekter
 • Jobbe for at prosjekter bruker de beste digitale verktøy for jobben, som understøtter utforming av bærekraftige løsninger

Som faggruppeleder vil du i tillegg:

 • Styre drift og utvikling av sin faggruppe
 • Bistå avdelingsleder innen økonomi, oppdrag, markedsføring og utvikling.

(Faggruppeleder har ikke personalansvar)

Vi støtter den faglige utviklingen din

Medarbeiderne våre er vår viktigste ressurs, og den faglige veksten din en forutsetning for vår suksess. Fra du starter hos oss får du støtten du trenger for å utvikle deg videre. I denne rollen vil det faglige utgangspunktet ditt for eksempel være:

 • Utdanning: BIM-tekniker, Ingeniør (bachelor el. tilsvarende), Siv. Ingeniør (master el. tilsvarende)
 • Kunnskap om og interesse for ny teknologi, automatisering, digitale verktøy og samhandlingsprosesser. Det er en fordel å ha god kjennskap til Solibri, Revit, BIM360, AutoCad, BIMcollab, Dalux, Bimsync, Teams, Navisworks o.l.
 • 3-5 års erfaring med tverrfaglig komplekse prosjekter. God erfaring og kompetanse med å legge opp BIM-strategi i tverrfaglige prosjekter. God kunnskap om forskrifter og standarder for BIM og digital prosjektgjennomføring i markedsområdet som NS8360, SIMBA, TFM o.l. Erfaring som BIM Koordinator/Manager hos rådgiver, entreprenør eller byggherre.
 • Kjennskap til ulike kontraktstyper og utarbeidelse av tilbud
 • Erfaring med en ledende rolle for en gruppe eller prosjekt er fordelaktig

I denne rollen vil det være en fordel om du også blir sett på av kollegaer som en person med svært gode samarbeidsevner og liker et godt kollegialt samspill. Du trives i et hektisk miljø med stor variasjon i arbeidsoppgaver og ansvar i flere parallelle prosjekter og fagmiljøer, hvor du fortløpende evner å prioritere din egen og andres tid.

Dette får du i Rambøll:

 • Godt arbeidsmiljø med mange interne sosiale arrangementer, bedriftsidrettslag m.m.
 • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Et solid firma i vekst og utvikling
 • Svært gode ferie og fri-ordninger
 • Fleksibel arbeidstid

Slik søker du

Søk via nett, ved å trykke på søkeknappen og laste opp CV, søknad og annen relevant dokumentasjon. Vi ser frem til å høre fra deg. Søknadsfrist: 19.01.2019.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt gjerne Signe Oma Engevik, Seksjonsleder Prosjektledelse Østlandet, +47 92 24 34 51

Søk stilling

Vis flere stillinger: