BIM Infra søker 3D-koordinatorer Samordningsmodeller

Sweco i Norge er en fremtidsrettet arbeidsplass som øker i popularitet. Vi er nærmere 1200 ansatte fordelt på 30 kontorsteder og jobber innen forretningsområdene Bygg, industri, eiendom, Energi og Infrastruktur. Som rådgiver i Sweco vil du få varierte oppgaver og utfordringer. Hos oss kan du jobbe med prosjekter som bidrar til en bærekraftig samfunnsutvikling. Bli med oss videre, og grip muligheten til å velge et arbeids- og kunnskapsmiljø som skårer høyt på trivsel og stolthet.

FirmaSweco Norge
FylkeOslo
StedOslo/Lysaker
Søknadsfrist26.10.2014

Vi søker ingeniører / sivilingeniører med erfaring fra samferdselsprosjektering innenfor Veg, Bane, Elektro, VA, Geoteknikk eller Landskap.

Litt om oss:

Sweco har sitt hovedkontor på Vækerø hvor det i dag sitter ca. 350 medarbeidere. Vår avdeling Vei og bane har ca. 35 ansatte og sammen med en rekke andre avdelinger som VA, Plan og landskap, Akustikk, Bygg og konstruksjoner og Miljøfag arbeider vi med en rekke spennende oppgaver innenfor ulike deler av samferdselsmarkedet.

I 2013 startet en ny faggruppe «BIM Infra» under avdeling Vei og Bane. Denne gruppen består nå av 8 personer, både 3D-koordinatorer og programspesialister. Gruppen er involvert i et bredt spekter av prosjekter innenfor utomhus infrastruktur, bl.a. vei, trikk, jernbane, elektro etc.

I den sammenheng søkes ingeniører/sivilingeniører med ulik fagbakgrunn og med en glødende interesse for å gjøre 3D-modellering til en integrert del av prosjekteringsprosessen. Gruppen skal ligge i front faglig og være en spydspiss i Sweco innenfor 3D-modellering og 3D-prosjektering i infrastrukturprosjekter.

Arbeidsoppgaver:

 • koordinering av 3D-modeller i større og mindre infrastrukturprosjekter
 • utarbeidelse av 3D-modeller og samordningsmodeller, fortrinnsvis med NP Virtual Map og/eller Navisworks
 • utarbeidelse av prosjektrutiner og standarder samt oppfølging av disse
 • de aktuelle prosjektene vil spenne fra utredninger og tidligfase til byggeplaner og utarbeidelse av tilbudsgrunnlag
 • bidra i oppbygningen av en gruppe som skal ligge i front innenfor BIM for infrastruktur!

Muligheter:

Vi legger stor vekt på at våre medarbeidere skal kunne være med å utforme sin egen hverdag så du kan forvente en utfordrende og varert arbeidsdag.

Den rette kandidaten har muligheten til å være med å forme en relativt ny gruppe innenfor 3D-modellering av samferdselsprosjekter. Du vil kunne sette ditt preg på arbeidsprosessene i prosjekter og hvordan prosjekteringen gjennomføres i større og mindre infrastrukturprosjekter.

Som 3D-koordinator vil du ha en unik mulighet til å bli kjent med en rekke av våre ulike oppdrag og din hverdag vil i høyeste grad være variert og allsidig.

Sweco er et stort rådgiverselskap med mange muligheter for personer som har den rette bakgrunn og holdning. Vi utvikler våre medarbeidere i 3 retninger; fagperson, prosjektledelse og administrativ ledelse, som er videre inndelt i flere undernivå. Vi har eget opplæringsprogram innen ledelse og prosjektledelse hvor vi utvikler egnede personer. Ser du etter nye utfordringer samtidig som du ønsker å være med i et sterkt fagmiljø hos Sweco på Vækerø, hører vi fra deg.

Din bakgrunn:

 • du er sivilingeniør eller ingeniør med minimum 5-10 års erfaring
 • du har meget gode faglige kvalifikasjoner innenfor ditt fagfelt
 • du har god kjennskap til prosjektering med relevant programvare innenfor ditt fagfelt
 • du har god kjennskap til NP Virtual Map og/eller Navisworks
 • du har kjennskap til prosjektering etter HB138 – Modellgrunnlag eller STY-600239 - «Håndbok for digital planlegging»
 • du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne
 • du viser engasjement, er en lagspiller og har godt humør, også i krevende situasjoner
 • du har lyst til å utvikle deg videre innenfor dine interessefelt og denne stillingens fagområde

Kontaktpersoner:

Henning Vardøen

Gruppeleder BIM

+4792402301

Anders Gjøsund

Avdelingsleder Vei og bane

924 05 673

Søk stillingen her

Vis flere stillinger: