BIM Faggruppeleder

Rambøll er et av Norges ledende selskap innen rådgivende ingeniørtjenester, arkitektur og design. I Norge har vi 16 kontorer med tilsammen 1500 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Hos oss kan du bidra til å skape innovative og bærekraftige løsninger til nytte for kunden, sluttbrukeren og samfunnet.

Firma Rambøll
FylkeOslo
Søknadsfrist09.08.2020

Vi inviterer deg til å ta i bruk din teknologiske interesse og dine gode samarbeidsevner i en stilling hvor du hjelper prosjekter til å utnytte potensialet i digital teknologi, for å realisere enda mer verdi og bærekraft for våre kunder.

Som vår nye Faggruppeleder vil du være ansvarlig for BIM-faggruppen og du blir med det en del av et ekspanderende miljø i Rambøll med eksperter på BIM-Koordinering, prosjektteknologi, modellbasert prosjektering og informasjonsbehandling. I rollen som BIM Faggruppeleder vil du også jobbe som BIM-Manager, med ansvar for utforming og implementering av BIM strategier i prosjekter.

Klikk på søkeknappen for å legge inn din søknad.

Inviting bright minds

Vil du bli utfordret faglig og utvikle ekspertisen din i et åpent, fleksibelt og samarbeidsorientert arbeidsmiljø? I Rambøll får du brukt din kunnskap til å skape et bedre samfunn og øke livskvaliteten for menneskene som bor der. Du blir en del av et globalt selskap som har vært i vekst siden oppstarten i 1945. Vi jobber sammen på prosjekter som bidrar til bærekraftig endring, både sosialt, økonomisk og for miljøet.

Bli en del av vår BIM-faggruppe i avdeling Prosjektledelse Østlandet!

Som vår nye Faggruppeleder BIM blir du en del av et bredt sammensatt fagmiljø innen prosjektledelse, prosjekteringsledelse, byggeledelse og prosjektstøttefag. Prosjektledelse er et uttalt satsningsområde i Rambøll, og alle tverrfaglige prosjekter skal ledes av personer tilknyttet dette miljøet.

Et sterkt prosjektledermiljø med et av landets største rådgiverteam i ryggen gir oss et unikt utgangspunkt for å levere tjenestene kunden etterspør. Vår avdeling leverer tjenester til både offentlige og private aktører innen bygg, samferdsel og eiendomsutvikling. Hos oss vil du kunne jobbe med prosjekter i alle størrelser gjennom alle faser. BIM-faggruppen tjener hele Rambøll og hjelper flere av de største byggeprosjektene i Norge med å utnytte potensialet i nyeste teknologi for å nå både sine og kundenes mål. BIM-faggruppen er i dag i vekst og har en sentral rolle i digitaliseringsarbeidet i Rambøll, både gjennom sitt bidrag i kundeoppdrag og i Rambølls interne arbeid med kontinuerlig utvikling og innovasjon.

Dine personlige egenskaper:

 • Du blir av kolleger sett på som en person med svært gode samarbeidsevner og er generelt innstilt på godt kollegialt samspill
 • Du trives i et hektisk miljø med stor variasjon i arbeidsoppgaver og ansvar i flere parallelle prosjekter, hvor du fortløpende evner å prioritere din egen og andres tid
 • Gode skriftlige og muntlige kunnskaper i norsk og engelsk
 • Engasjert og ansvarsbevisst
 • Du liker å jobbe både selvstendig og i team av alle størrelser

Dine hovedoppgaver og ansvarsområder vil være:

Som faggruppeleder vil du:

 • Styre drift og utvikling av sin faggruppe
 • Bistå avdelingsleder innen økonomi, oppdrag, markedsføring og utvikling.
 • (Faggruppeleder har ikke personalansvar)
 • Som BIM-Manager vil du i tillegg:

 • Ha arbeid med BIM-strategi og koordinering i prosjekter
 • Jobbe for at prosjekter bruker de beste digitale verktøy for jobben, som understøtter utforming av bærekraftige løsninger

Vi støtter den faglige utviklingen din

Medarbeiderne våre er vår viktigste ressurs, og den faglige veksten din en forutsetning for vår suksess. Fra du starter hos oss får du støtten du trenger for å utvikle deg videre. I denne rollen vil det faglige utgangspunktet ditt være:

 • Utdanning: Ingeniør (bachelor el. tilsvarende), Siv. Ingeniør (master el. tilsvarende)
 • Kunnskap om og interesse for ny teknologi, automatisering, digitale verktøy og samhandlingsprosesser
 • Det er en fordel å ha god kjennskap til Solibri, Revit, BIM360, AutoCad, BIMcollab, Dalux, Bimsync, Teams, Navisworks o.l.
 • 3-5 års erfaring med tverrfaglig komplekse prosjekter
 • God erfaring og kompetanse med å legge opp BIM-strategi i tverrfaglige prosjekter
 • God kunnskap om forskrifter og standarder for BIM og digital prosjektgjennomføring i markedsområdet som NS8360, SIMBA, TFM o.l
 • Erfaring som BIM Koordinator/Manager hos rådgiver, entreprenør eller byggherre

 • Kjennskap til ulike kontraktstyper og utarbeidelse av tilbud
 • Erfaring med en ledende rolle for en gruppe eller prosjekt er fordelaktig

Velkommen til vår markedsenhet for bygg & arkitektur

Vi er et av verdens ti ledende firma innen bygningsprosjektering, og jobber årlig på mer enn 10 000 byggeprosjekter. Våre 4000 fageksperter fra hele verden har spesialisert seg på å skape innovative og bærekraftige bygg som det er godt å bo og jobbe i. Vi legger ekstra vekt på å balansere de kulturelle, sosiale og fysiske aspektene ved byggene, for å skape verdi for kunden, sluttbrukeren og samfunnet.

Slik søker du

Søk via nett, ved å trykke på søkeknappen og laste opp CV, søknad og annen relevant dokumentasjon. Vi ser frem til å høre fra deg. Søknadsfrist: 09.08.2020.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt Signe Oma Engevik, Seksjonsleder PL Østlandet, +47 92 24 34 51 signe.engevik@ramboll.no

Søk stilling

Vis flere stillinger: