Terje Braathen, Trond Engestrøm, Bjørn Åge Scheide og Ole Kristian Lundby er klare for å satse offensivt under navnet Mesterhus Innlandet AS.

Betonmast Rotstigen blir til Mesterhus Innlandet

Tidligere ansatte i Betonmast Rotstigen vil øke fokus på boligbygging, og kjøper opp Betonmast Rotstigen og Betonmast Rotstigen Salg.

Selskapene blir hetende Rotstigen og Mesterhus Innlandet.

– Selskapene kommer til å ha en tydelig Mesterhusprofil, heter det i en pressemelding fra detselskapet.

Det er Terje Braathen, Trond Engstrøm, Bjørn Åge Scheide samt tidligere eier og ansatt Ole Kristian Lundby som kjøper Betonmast Rotstigen AS og Betonmast Rotstigen Salg AS.

Det etablerte byggefirmaet blir til Rotstigen AS, mens salgs- og utviklingsselskapet får navnet Mesterhus Innlandet.

Selskapet ønsker å få en tydeligere boligprofil gjennom markedsføring av Mesterhus.

De nye eierne ser på kjøpet som en god mulighet til å videreutvikle selskapet, og alle ansatte i Betonmast Rotstigen beholder stillingen sin i det nye selskapet.

– Vi satser offensivt. Vi ønsker særlig å satse på eneboliger og leiligheter i Mjøsområdet. Og i disse dager styrker vi staben med ny byggeleder, sier daglig leder Terje Braathen.
Betonmast ønsker å rendyrke entreprenørvirksomheten, og selger Betonmast Rotstigen som primært jobber med småhusbebyggelse.

– For Betonmast har det vært svært viktig få inn riktige eiere av Rotstigen. Vi mener at den løsningen som presenteres i dag, gir grunnlag for den beste og sikreste utviklingen av selskapet. Selskapet har
vært et positivt tilskudd til Betonmast i de årene vi har eiet det, og vi ønsker de nye eierne all lykke til på veien videre, sier Jørgen Evensen, administrerende direktør i Betonmast.
Stolt Mesterhus-medlem
Betonmast Rotstigen har vært Mesterhus-medlem siden 2002, men det er først nå de tar til seg Mesterhus-navnet.

Braathen forklarer at navnebyttet har vært viktig for de nye eierne.

– Vi er veldig fornøyde med enigheten med Mesterhus om at vi får bruke Mesterhus-navnet. Vi er stolte Mesterhus-medlemmer, og ønsker å signalisere en tydeligere boligprofil. Mesterhus Innlandet skal erverve tomter, og regulere og selge boliger, sier han.

Selskapet er fra før aktive i anbudsmarkedet med bygging for kommuner, boligstiftelser og andre utbyggere. De fleste oppdragene er i dag i Gjøvik og Toten, i tillegg til kommuner som Søndre Land, Nordre Land, Gran Ringsaker og Hamar.

Eierne ønsker nå å utvide nedslagsfeltet sitt til å dekke hele Mjøsområdet.
Støtter satsningen i Innlandet
Nina Olufsen, konstituert kjededirektør i Mesterhus, er glad for at selskapet ønsker å representere dem i Innlandet.
– Vi har hatt et godt samarbeid gjennom mange år, og kjenner selskapet som en solid og veldrevet bedrift. Innlandet er et viktig område for oss og navnebyttet gir Mesterhus en ny tyngde i dette området, noe vi selvsagt er svært fornøyd med, sier Olufsen.

Olufsen forteller at hun gleder seg til å se hvordan Mesterhus Innlandet vil utvikle seg og vokse nå som de kan fokusere utelukkende på boligutvikling- og salg.