Gartnerboligen vil ligge helt inntil marka, med Oslo sentrum en kort tur unna. Ill. Arkitektskap

BetonmastHæhre og Opsahl Bolig bygger Gartnerboligen på Skullerud

 BetonmastHæhre Boligbygg skal bygge 95 leiligheter i prosjektet Gartnerboligen på Skullerud.

Prosjektet er et utviklingssamarbeid der BetonmastHæhre Eiendom og Opsahl Bolig, en del av Opsahl Gruppen, eier 50 prosent hver, og BetonmastHæhre Boligbygg som totalentreprenør. Kontraktssummen er på omlag 234 millioner kroner.

Prosjekt Gartnerboligen består av 95 leiligheter samt barnehage, med kort avstand til Østmarka og Skullerud stasjon Oslo sentrum. Det er lagt vekt på at alle leilighetene skal ha store balkonger og/eller takterrasser/hager.

Det legges også opp til muligheter for aktive beboere, med blant annet tilgang til smørebod, hundevask og sykkelrom i fellesarealene. Leilighetene varierer fra 40 kvadratmeter og opp til 168 kvadratmeter (BRA) i størrelse, og prosjektet er på totalt ca. 10 000 kvadratmeter (BRA). De tre blokkene vil ha sedumtak og teglfasader med trepanel.

- Gartnerboligen er et av de første større prosjektene til BetonmastHæhre Eiendom. Det er derfor ekstra stas for oss å være i gang, sier Hans Jørgen Lundby, adm. dir. i BetonmastHæhre Eiendom.

- Samtidig gleder vi oss over samarbeidet med Opsahl Bolig. Vi har lenge jobbet sammen om å utvikle prosjektet, helt fra reguleringsstadiet, via rammesøknad og nå til faktisk bygging og salg. Vi er stolte over hva vi har fått til, og er sikre på at dette blir et flott sted å bo, sier han.

- Vi er veldig fornøyd med at BetonmastHæhre Eiendom og Opsahl Bolig har valgt oss som totalentreprenør på dette prosjektet. Det er første gang vi bygger for dem. Nå skal vi vise at vi er tilliten verdig og levere et prosjekt som både de og leilighetskjøperne blir meget fornøyd med, uttaler Frode Antonsen, adm.dir. i BetonmastHæhre Boligbygg.

Skullerud er under utvikling til å bli en mer urban del av byen. Området har en rik industrihistorie gjennom Tandberg radiofabrikk og Norsk data. Opsahl Gruppen står bak flere av prosjektene i bydelen.

- Omgivelsene på Skullerud er både historiske og grønne. Her har man nærhet til marka med mulighet for aktiviteter både sommer og vinter, samtidig som byen er rett i nærheten, sier Anders Opsahl i Opsahl Bolig.

Prosjektet er allerede i gang, og ferdigstillelse er beregnet til sommeren 2019.