Dr. Hansteins gate 13. Illustrasjon: 3Dstate

Betonmast bygger for 200 millioner for Vestaksen

Vestaksen Eiendom har inngått avtale med Betonmast Buskerud-Vestfold om bygging av Dr. Hansteins gate 13 i Drammen, Norges tredje høyeste bygg i rent tre.

Kontrakten er på vel 200 millioner kroner, og kontorbygningen får status som BREEAM Outstanding, skriver Betonmast i en pressemelding.

Vestaksen Eiendom og Betonmast Buskerud-Vestfold har tidligere inngått samspillkontrakt der bruk av VDC-metodikk og prosjektering av digital tvilling har stått sentralt i planleggingen av den ti etasjer høye trebygningen på 6800 kvadratmeter.

- Totalentreprisekontrakten, som vi nå inngår, baserer seg på at vi har jobbet sammen om hva vi skal bygge. Samarbeidet har vært godt og preget av profesjonalitet, samspill og åpenhet. Vi har vist at vi er profesjonelle partnerne som ønsker å fullføre et fremtidsrettet og bærekraftig byggeprosjekt, sier konstituert administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Sindre Juel Berg i meldingen.

Betonmast har for øvrig også utført riving, pæling og spunting på tomta.

– Etter en konstruktiv samspillsfase ser vi nå virkelig frem til å realisere det som skal bli et av Nordens mest bærekraftige bygg. Det er veldig givende å jobbe for en byggherre som satser så høyt og som tør å tenke nytt. Dette bygget vil bli lagt merke til langt utover Drammen, sier daglig leder Eskil Thorkildsen i Betonmast Buskerud-Vestfold i pressemeldingen.

De forteller at hele bærekonstruksjonen over bakken vil være i massiv- og limtre. Det vil si at bygget blir uten stål og betong i bærekonstruksjonen fra bakkeplan og opp.