Ill. Statens vegvesen
Ill. Statens vegvesen

Bertelsen & Garpestad signerte E39 Lønset-Hjelset

Statens vegvesen signerte mandag kontrakt med Bertelsen & Garpestad AS om å bygge 9,3 km ny E39 mellom Lønset og Hjelset i Molde kommune.

- Dette er et utrolig viktig prosjekt å komme i gang med, og det er svært etterlengtet. Vegen er også viktig i forbindelse med sykehusutbygginga som er på gang på Hjelset, sa utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen da kontrakten ble signert digitalt.

Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på 647 millioner kroner uten merverdiavgift, og Bertelsen & Garpestad AS har med seg Metrostav Norge AS som underentreprenør på konstruksjon og Sweco Norge AS som ansvarlig prosjekterende, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

- Vi gleder oss til å komme i gang, og dette er den største kontrakten vi har hatt som hovedentreprenør. Vi trengte denne kontrakten nå for å holde folk i arbeid ut over høsten, og vi håper på å få til et godt samarbeid med Statens vegvesen, sier daglig leder Øyvind Langemyr i Bertelsen & Garpestad.

-Vi skal nå ha en samhandlingsprosess der målet er at alle involverte skal bli bedre kjent med hverandre og med kontraktsinnholdet. Parallelt med dette vil byggeplanleggingen i regi av totalentreprenøren pågå. Tilrigging og forberedende arbeider vil så komme i gang over ferien og selve vegarbeidet utpå høsten, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth i meldingen.

Ferdigstilling av prosjektet vil være høsten 2023.