Foto: Bertelsen & Garpestad

Foto: Bertelsen & Garpestad

Bertelsen & Garpestad AS kjøper 50 prosent av Farsund-entreprenør

Bertelsen & Garpestad AS kjøper 50 prosent av Brødrene Thorkildsen AS fra Vanse i Farsund. TT Anlegg AS eier og vil fortsatt eie de resterende 50 prosent.

Avtalen ble signert 16 mai.

Brødrene Thorkildsen er et familieselskap som har drevet i 40 år. De har 75 ansatte inklusive seks lærlinger og 70 maskinenheter med en ordrereserve på over 100 millioner kroner.

– Brødrene Thorkildsen, Knut og Roy vil fortsatt jobbe i firmaet for å sikre en god kontinuitet. Firmaet vil forbli et lokalt firma i Vanse. Nye og gamle eiere har stor tro på at dette vil styrke firmaet på lengre sikt. To solide eiere i bransjen med god kunnskap vil kunne tilføre synergier på innkjøp, kompetanse, utførelse og også mulighet til å regne på større jobber, heter det i en pressemelding fra Bertelsen & Garpestad.

Det er driftsselskapet som blir kjøpt og eiendommer holdes utenfor.

– Selskapet blir en strategisk samarbeidspartner på Sørlandet og sammen med TT Anlegg ser B&G frem til å videreutvikle firmaet, skriver selskapet videre.

Dette er det tredje oppkjøpet Bertelsen & Garpestad gjør i løpet av 2022. Bertelsen & Garpestad har 280 ansatte og omsetter for cirka 1.3 milliarder i året. Ordrereserven er på over tre milliarder kroner. Konsernet omsetter for to milliarder i året og har ordrereserve på over fire  milliarder kroner.