Bergene Holms avdeling Haslestad. Foto: Bergene Holm
Bergene Holms avdeling Haslestad. Foto: Bergene Holm

Bergene Holm investerer ytterligere 300 millioner

Bergene Holm AS investerer 300 millioner kroner i økt produksjonskapasitet ved to fabrikker.

Bergene Holms avdeling på Kirkenær. Foto: Bergene Holm
Bergene Holms avdeling på Kirkenær. Foto: Bergene Holm

På avdeling Haslestad i Holmestrand får investerer de 150 millioner kroner i ny råsortering, mens avdeling Kirkenær i Grue får ny saglinje og tømmerinntak til 150 milllioner kroner. Med disse investeringene vil Bergene Holm øke tømmerforbruket til knappe 1,5 millioner kubikkmeter innen utløpet av 2024, skriver Bergene Holm i en pressemelding.

I vår ble det kjent at avdeling Haslestad investerer 70 millioner kroner i to nye tørkekanaler. Nå er det signert kontrakt med det svenske selskapet Renholmen AB om en ny råsortering. Den skal være operativ i tredje kvartal 2024.

Avdeling Kirkenær har signert kontrakt med det svenske selskapet Ari Vislanda om leveranse av en n saglinje i første halvår 2024. Det er dessuten innledet forhandlinger om leveranse av et nytt tømmerinntak til saglinjen.

Produksjonsøkningen skal støtte opp om selskapets nye produkter som er lansert i 2022 og som kommer i 2023.

Bergene Holm har en klar vekststrategi som innebærer å foredle mer tømmer i Norge til beste for det grønne skiftet og nasjonal verdiskaping. Selskapet kjøpte i 2021 tømmer til en verdi av omtrent 800 millioner kroner. Beløpet vil øke i årene fremover med økt produksjon, står det i meldingen.

«Foruten en tydelig vekststrategi, satser selskapet målrettet på dokumentasjon, digitalisering og innovasjon. Dette har så langt resultert i kledningsproduktene NORD, TRYR og FORTRES, og våren 2023 kommer et nytt og revolusjonerende produkt for fasade og uterom. Også nye interiørkolleksjoner er under utvikling og vil bli lanseringsklare i 2023», står det i meldingen.