Bautas-burger on tour

Hold utkikk etter Grillbilen til Bautas! I år skal 5.000 velsmakende hamburgere serveres på anleggsplasser på Østlandet.

Fredag debuterte Grillbilen på NCCs byggeplass Den nye Major i Oslo. Sammen med Opplysningskontoret for kjøtt og en ernæringsfysiolog, er det tredje året Bautas byr på lunsj på diverse anleggsplasser. I år består menyen av sunnere grillmat og frekke salater.

- Dessverre består lunsjen på byggeplasser for ofte av kvikke varianter, med cola og boller på nærmeste bensinstasjon. Det ønsker vi å gjøre noe med ved å presentere en sunnere hamburger, med masse salat og kildevann, sier markedsdirektør i Bautas, Ann-Kristin Ytreberg.

Anleggsburgeren består av grovere brød og magrere kjøtt. For å unngå kulturkonflikter serverer Bautas kun kjøtt fra grovkvernet storfe. Ketchupen er byttet ut med en variant med soltørrede tomater og salsa. Dette gir færre kalorier og mindre fett, mens den gode smaken beholdes.

Dette bekreftes av den lange køen foran berget med velduftende hamburgere. Om det er stillaser, byggmaskiner eller hamburgere og grillutstyr, så takler tydeligvis Bautas logistikken.

- Vi kommer til å besøke en anleggsplass hver dag, i hele juni, noen dager i juli og i hele august. Som de foregående år vil Bautas Grillbil først og fremst ankomme anleggsplasser i Osloregionen, men i år utvides området geografisk ytterligere. Vi tar mål av oss å grille 5.000 hamburgere i sommer, sier Ytreberg.

Menyen er utarbeidet av Knut Munthe Olsen fra Opplysningskontoret for kjøtt. Han er slett ingen novise innen grillmat, i fjor halte han i land en sterk tredjeplass i en grillkonkurranse i USA.

- Jeg vet ikke om byggebransjen er verre enn andre når det gjelder matinntak, men det er avgjørende at kostholdet er riktig for å opprettholde et jevnt blodsukkernivå. Dette er spesielt viktig ved hardt fysisk arbeid, sier Munthe Olsen.

- Storartet, sier Ralph Ramsay fra Hamburg. Han er ansatt i Jobzone og vært i Norge i et og et halvt år. - Lunsjen min består gjerne av brød med pålegg, gjerne ost. Vi må ha noe lett og velsmakende, så vi ikke blir stappmette og døsige når vi fortsetter etter lunsjpausen, legger han til.