14 splitter nye Flirt-togsett skal settes inn på Trønderbanen. De første togene kommer i april til neste år. Foto: Bane NOR.

Bane NOR signerte kontrakter med Baneservice og Trym Bygg og Anlegg

14 splitter nye Flirt-togsett skal settes inn på Trønderbanen. I den forbindelse er Trym Bygg og Anlegg og Baneservise tildelt hver sin kontrakt på bygging av nye parkeringsplasser til togene.

Som del av et forbedret togtilbud for de reisende, får Trønderbanen nå 14 nye tog av typen «Flirt». Togene har dobbelt så stor passasjerkapasitet og langt bedre bekvemmelighet enn togene som går på Trønderbanen i dag, skriver Bane Nor i en pressemelding.

For å kunne ta imot togene skal det bygges ni nye parkeringsplasser på Støren og fem på Steinkjer. Det haster da de to første togene leveres allerede i april neste år. Videre leveres to tog i måneden til alle 14 er på plass, melder Bane NOR.

Baneservice bygger i Steinkjer

Det er Baneservice AS har som fått jobben med å bygge fem nye parkeringsplasser for togene på Steinkjer.

– Vi er stolt av å vinne totalentreprisen for utbyggingen av Steinkjer hensettingsspor. Sammen med våre samarbeidspartnere skal vi sikre at alt arbeid blir utført med fokus på sikkerhet og riktig kvalitet, samt at den stramme tidsplanen blir overholdt. Vi ser frem til et godt samarbeid med Bane NOR på dette spennende prosjektet, sier prosjektdirektør Anders Tidemand-Johannessen i Baneservice AS.

(saken fortsetter under bildet)

Administrerende direktør Ingvild Storås i Baneservice og prosjektdirektør Jon Brede Dukan i Bane NOR. Foto: Bane NOR.

Trym Bygg og Anlegg bygger på Støren

Trym Bygg og Anlegg fra Trondheim har fått jobben med å bygge ni nye parkeringsplasser for togene på Støren.

– Vi har bygget opp kompetanse og ressurser over mange år for å ivareta oppdrag på jernbanen, og er svært fornøyd med å bli tildelt dette prosjektet. Dette er et av våre større prosjekt, og passer meget godt inn i vår satsning på jernbane. Vi er topp motivert for oppgaven og ser fram til å samarbeide med Bane NOR og våre leverandører, slik at vi sammen kan levere et suksessfullt prosjekt, sier Roar Bardal, prosjektleder i Trym Bygg og Anlegg AS.

(saken fortsetter under bildet)

Prosjektdirektør Jon Brede Dukan i Bane NOR (t.h.) og daglig leder Robert Skjervstad i Trym Bygg og Anlegg.

Krevende prosjekt

Baneservice AS hadde det beste tilbudet blant de tre aktørene som leverte tilbud på jobben i Steinkjer, mens Trym Bygg og Anlegg AS hadde det beste tilbudet blant de to aktørene som leverte tilbud på jobben på Støren, melder Bane NOR.

– Dette er et krevende prosjekter fordi vi snakker om svært kort byggetid og masse arbeid. Det vil kreve nøye planlegging, rettidige leveranser og riktig kvalitet fra entreprenørenes side. Samtidig er sikkerheten alltid prioritet én for Bane NOR. Vi har høye forventninger, men har stor tro på at Baneservice og Trym Bygg og Anlegg vil klare jobbene, sier prosjektleder Jan Gunnar Sølberg i Bane NOR.

Deler av en større satsing

De to parkeringsplassprosjektene er deler av en større satsing på jernbane i Trøndelag de neste fem årene, som omfatter investeringer for om lag 5,5 milliarder kroner. På Støren skal Bane NOR i tillegg til de ni parkeringsplassene bygge nytt verksted og vaskehall for de nye togene. Det blir videre fasiliteter for blant annet drivstoffpåfylling, tømming av kloakk og enklere service. Arbeidet med elektrifisering av Trønderbanen fra Trondheim til Stjørdal og Meråkerbanen starter opp i disse dager, skriver Bane NOR i meldingen.