Det har oppstått skogbrann ved Røysåsen i Moss. Brannvesenet melder om mye røyk og utfordrende slukkingsarbeid. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

Bane NOR-ansatte i politiavhør etter skogbrann i Moss

Skogbrannen ved Røysåsen i Moss, som brøt ut natt til onsdag kan ha blitt startet av jernbanearbeid. Onsdag var mannskaper fra Bane NOR inne til avhør hos politiet.

Det skriver NRK Østfold i en artikkel på sine nettsider.

Rundt 100 boliger ble evakuert, og politiet opplyste at det hadde brent i et område på rundt 15.000 kvadratmeter etter en brann startet i skogen nord for Moss i Østfold.

Onsdag ettermiddag hadde de evakuerte fått flyttet hjem igjen, men brannen var ennå ikke helt slukket. Slukningsarbeidet kommer trolig til å fortsette utover dagen torsdag, skriver NRK.

– Vi jobber aktivt frem til det blir mørkt. Deretter vil vi gå over til overvåkning i natt, muligens med droner med varmekameraer. Hvis brannen blusser opp på nytt, så vil vi forsterke. Skogbunnen er svært tørr, så ting kan fortsatt snu, sier brannvesenets innsatsleder Stein Laache til NRK onsdag kveld.

Flere av naboene har opplyst til NRK at Bane NOR gjennomførte arbeider langs jernbanelinjen, like ved brannen.

Politiet undersøker nå om arbeidene kan ha en sammenheng med storbrannen.

– Det er noe vi må få klarhet i. Vi er i kontakt med de som har hatt anleggsarbeider på stedet for å høre hvilke opplysninger de har. Vi har også hatt ansatte fra Bane NOR inne til avhør, bekrefter Henning Dahlby, som er leder av etterforskningsseksjonen ved Moss politistasjon.

Bane NOR sier til NRK at de ikke ønsker å kommentere saken før politiet har gjennomført sine undersøkelser. Inntil videre fortsetter de med anleggsarbeidene.

– De arbeider litt lenger nord i området, og får lov til å fortsette med det ut dagen. Vi har imidlertid stengt den ene jernbanelinja fordi vi trenger den til slukningsarbeidet, forteller Laache i brannvesenet.

I slutten av mai stanset Bane Nor deler av et omfattende vedlikeholdsarbeid på både Østfoldbanen og Gjøvikbanen på grunn av den ekstreme skogbrannfaren, skriver NRK.