Eirik Gjelsvik. Foto: Mårten Skällenäs/BackeAsle Randen. Foto: Mårten Skällenäs/BackeJon Sandnes. Foto: Mårten Skällenäs/Backe

Bærekraft og talentutvikling sentralt på årets Backekonferanse

Tirsdag og onsdag i forrige uke ble Backekonferansen avholdt på Norefjell med 230 Backe-ansatte.

Backekonferansen er en arena der ansatte samles for å bli bedre kjent, lære av hverandre og ikke minst bli involvert i hvordan Backe skal utvikles videre. Hovedtemaene for årets konferanse var bærekraft, talentutvikling og kompetanse.

-Backe - der flinke folk trives – er et faktum, men også en ambisjon. Det er høy trivsel i selskapet og det skal det fortsette å være, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik. Han fortalte også om sitt engasjement for økt mangfold.

- At økt mangfold er viktig for å lykkes, da det fremmer både innovasjon, medarbeidertilfredshet, og ikke minst gir bedre resultater, sier han.

Under begge dagene var bærekraft på agendaen, med alt fra bransjens muligheter til å realisere FNs 17 bærekraftsmål, bærekraftig ledelse, til bærekraftig prosjektutvikling og innkjøp.

En av foredragsholderne på årets konferanse var leder av BNL, Jon Sandnes. Han tok opp tematikken rundt ansvarlig forbruk og produksjon.

- Vi går inn i et fremtidsperspektiv der entreprenører må jobbe mer industrielt, dokumentere avfall og sikre en mest mulig bærekraftig produksjon. Vi må møte forventningene om et sirkulært samfunn og der er byggenæringen sentral, sier Jon Sandnes.

Talentutvikling stod sentralt på konferansen, der flere fra selskapet fortalte om sin reise fra å ha sommerjobb i Backe til nå å være prosjektleder for store prosjekter.

- I Backe ønsker vi å løfte opp og frem våre talenter og fortsette å gi de mulighetene til å videreutvikle seg. Det er viktig for oss å opprettholde vår attraktivitet og fortsette å satse på menneskene i selskapet, sier Asle Randen, administrerende direktør i Backe Entreprenør.