Base Property har ambisjoner om at kontorbygget skal ha særegne kvaliteter som gjør det unikt, med en god tilpasning og tilknytning til rådhuset og parken. Ill.: Saaha Arkitekter.

Backe Rogaland bygger om rådhus til helsepark

Base Property og søsterselskapet Abri Vekst AS ønsker å etablere en moderne helsepark i rådhuset (5.500 kvadratmeter) og bygge et nytt kontorbygg på opp mot 9.000 kvadratmeter i tilknytning til rådhusbygget. Backe Rogaland er totalentreprenør.

Base Property ønsker å etablere en moderne helsepark i regionen. Sandnes (gamle) rådhus er et historisk bygg med sterk identitet i Sandnes og omegn. Med grønne omgivelser, sentral beliggenhet og kort vei til kollektivtilbud, er bygget særdeles godt egnet som lokaler for en unik helsepark. Sandnes gamle rådhus vil med dette fortsette å være et hus for befolkningen. Det antas at prosjektet vil gi mellom 100 og 150 arbeidsplasser.

Ved siden av det gamle rådhuset ligger det i dag et murbygg som skal rives til fordel for et nytt og moderne kontorbygg. Base Property har ambisjoner om at kontorbygget skal ha særegne kvaliteter som gjør det unikt, med en god tilpasning og tilknytning til rådhuset og parken.

Base Bolig (søsterselskap av Base Property) har kjøpt Rådhusmarka som ligger rett over Telthusveien. På Rådhusmarka skal det utvikles 250 boliger. Byggetiden er fra juni 2019 til oktober 2020 Byggetid er fra juni 2019 til oktober 2020 helseparken og november 2021 på nybygget. Kontraktssummen er 320 millioner kroner.