Illustrasjon: Arkitektgruppen lille frøen

Backe-prosjekt rammet av korona

Fire arbeidere på byggingen av Hakadal skole i Nittedal er bekreftet smittet av koronaviruset.

Det skriver avisen Hadeland i en artikkel denne uken.

Administrerende direktør i Backe Oppland, Christian Rønning, forteller at bekreftede koronatilfeller på nye Hakadal skole foreløpig ikke ser ut til å forsinke prosjektet. Arkivfoto

Daglig leder i Backe Romerike Øystein Nordal sier til avisen at det er fire ansatte hos underleverandører på byggingen av Hakadal skole som er bekreftet smittet.

Samtidig er én ansatt i Backe Oppland bekreftet smittet, og syv ansatte er satt i karantene.

– Vi har valgt å sette mange i karantene for å være på den sikre siden, sier administrerende direktør i Backe Oppland, Christian Rønning, til avisen Hadeland.

To ansatte hos Backe Romerike er satt i karantene.

Backe Oppland og Backe Romerike har innført flere tiltak for å hindre smitte, og har en egen krisestab som holdt daglige møter i starten av koronaepidemien for å sikre en trygg arbeidsplass for sine ansatte og de andre som jobber ved byggeplassen.

Foreløpig setter ikke smittetilfellene noen stopper for nye Hakadal skole, og de opprettholder driften som vanlig, heter det i artikkelen.

– Prosjektet vil ikke bli utsatt som følge av dette, men om det skulle dukke opp enda flere tilfeller kan det oppstå problemer. Derfor velger vi å sette flere i karantene enn det som er nødvendig. Vi klarer å håndtere dette, sier Rønning.

Nye Hakadal skole har planlagt åpning i 2021.