Illustrasjon: Arkitektene lille frøen.

Backe involvert i fem store skoleprosjekter på Romerike

Backe har bevisst satset på skolebygg, og gjennom pris- og designkonkurranser har de vunnet fire store skolekontrakter i regionen.

I tillegg rehabiliterer og bygger Backe ut Vilberg skole på Eidsvoll, ifølge en pressemelding fra Backe.

- Det er delvis bevisst at vi satser på bygging av skoler. Skolen på Skarnes, Algarheim på Jessheim i tillegg til de to i Nittedal er såkalt pris- og designkonkurranser, der vi leverer både tegning og pris på samme tid. Alt blir vurdert samtidig og den beste løsningen samlet sett, vinner kontrakten. Backe Romerike har bevisst satset på skoler og fått fire store prosjekter så langt, forteller administrerende direktør i Backe Romerike, Øystein Nordal.

Spesiell anbudsform

- Vi har samarbeidet med Arkitektene lille frøen lenge, da dette er en helt spesiell måte å jobbe på. I grove trekk får vi utlevert et romprogram og en tomt, i tillegg til noen andre kriterier, og så skal vi utarbeide et forslag som imøtekommer kravene til en best mulig pris. Siden vi kun har tre-fire måneder på oss, er det viktig å bruke tiden godt og la arkitektene første jobbe halve tiden, før vi kommer inn. Skoleprosjektene gir oss full fart akkurat nå, men vi trenger flere oppdrag til høsten og er i full gang med å regne på flere større prosjekter, sier Nordal.

Godt samarbeid med arkitektmiljøene
Backe Romerike har opparbeidet seg god erfaring og oppdragsforståelse innen denne type anbudsform som gjør at Backe kan vise til gode løsninger for funksjonalitet, effektivitet og estetikk som samsvarer godt med prisen. Backe samarbeider med flere arkitekter og har god erfaring med blant annet lille frøen og L2.

- Arkitektgruppen lille frøen har de siste årene hatt et spennende og fruktbart samarbeid med Backe Romerike, sier arkitekt Hanne Bauck i Arkitektgruppen lille frøen. Firmaet har sin spesialkompetanse innen skolebygg. Samarbeidet har resultert i 3 store skolekontrakter med idrettshaller og svømmebasseng. Alle prosjektene er såkalte samspillskontrakter hvor byggherren deltar også i utførelsesfasen. Dette krever ekstra oppmerksomhet både fra arkitekt og entreprenør.