Åtte personer i avhør etter eksplosjon i Kristiansund

Politiet avhører åtte pågrepne etter tirsdagens eksplosjon i et boligområde i Kristiansund. De utelukker ikke at det kan være enda flere medskyldige.

To av de pågrepne er kvinner og seks er menn. Alle er i alderen 20 til 35 år og samtlige er tilknyttet et narkotikamiljø, bekrefter politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt overfor NTB.

Det var seint tirsdag kveld politiet fikk melding om en eksplosjon i Hagelin-området i Kristiansund. Eksplosjonen kobles til et tyveri av større mengder sprengstoff fra Glærum kalksteingruve i Surnadal samme dag.

På avveie
Politiet beslagla dynamitt etter eksplosjonen, men politimesteren sier han tror at et større kvantum sprengstoff fremdeles er på avveie.

To nordmøringer ble pågrepet allerede tirsdag. Onsdag ble en mann pågrepet i Molde, og samme kveld ble ytterligere fire personer, to kvinner og to menn fra Kristiansund, pågrepet og siktet.

– I tillegg er ytterligere en person på vei inn. Det blir åtte personer til sammen, sier Nilssen torsdag morgen.

Vurderer siktelse
Torsdag sitter de pågrepne i avhør. – Vi vil sammenligne deres forklaringer. Videre vil vi vurdere å ta ut siktelse, sier Nilssen.

Ikke alle de åtte har samme rolle i forhold til tyveriet og eksplosjonen, og dette vil påvirke eventuelle siktelser.

Politiet utelukker ikke at det kan finnes medskyldige på frifot. – Saken er langt ifra ferdig etterforsket, poengterer Nilssen.

Rundt 300 personer ble evakuert da politiet gjennomsøkte boligområdet med bombehunder onsdag morgen.