Nye bergboremaskiner. Foto: Atlas Copco

Atlas Copco med nye bergboremaskiner

Atlas Copco har utviklet neste generasjon bergboremaskiner for bedre arbeidsmiljø og høyere produktivitet.

Ifølge en pressemelding, kommer de mere lydløse nye pneumatiske bergboremaskinene kommer i to forskjellige utgaver - SRD 20 og 25, og begge bringer godt arbeidsmiljø og økt produktivitet. Nyhetene er utstyrt med Atlas Copcos hånd- og armbeskyttelsessystem, også kjent som HAV. HAV bidrar til å redusere skadelige vibrasjoner med opptil 60 prosent, sammenlignet med tidligere modeller.

Effektiv lyddemper

SRD 25 har lavest vibrasjon i segmentet på 10 m²/s, noe som gjør det mulig for operatører å prestere effektivt med mindre tretthet, noe som igjen betyr at de kan jobbe mye lenger uten å risikere helsen. Den effektive lyddemperen er laget av tuff polyuretan og reduserer støynivået mer enn 50 prosent. Nyheten er designet i to forskjellige utgaver - SRD 20 og SRD 25, og begge bringer godt arbeidsmiljø og økt produktivitet.

Den neste generasjonen SRD-bergbor er en utvikling og en oppdatert versjon av de store suksessene RH572 og RH658. Dette produktsortimentet er egnet i både bygg og gruvesegment. Den nye generasjonen bergbor har fire hovedforbedringer i forhold til Atlas Copcos gamle bergbor.

Forbedret brukervennlighet

SRD-serien er utviklet med en «single body design» og uten festestenger. Dette vil føre til en bedret levetid på borehammeren, som igjen vil føre til lettere vedlikeholde av produktet og servicetiden er mindre enn 20 minutter. «Single body design» vil føre til høyere oppetid for våre kunder.

Assistert skylling

De forbedrede bergborene har en ny assistert spyleteknologi, dette betyr at ytterligere luft kan føres gjennom en egen guidet bane i sylinderen for spyling, derfor stoppes ikke boringen mens du skyller. Under tradisjonelle steinboringer stoppes boringen under spyling. Denne funksjonaliteten muliggjør uavbrutt boring og økt borehastighet. Du kan rette full luftstrøm mot enden av borestål for å blåse ut støvpartikler raskt, og dermed unngå å sitte fast i fjellet eller betongen. .

Lavere vibrasjoner

På grunn av den nye forbedrede og integrerte lyddemperen skaper både SRD 20 og SRD 25 mye lavere støy enn tidligere modeller. Det mye lavere lydeffektnivået er 110 dB for begge nye bergborene.