Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Astrup: - Regjeringen følger nøye med på byggenæringen

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) gir ingen umiddelbar støtte til forslaget om 25 milliarder kroner i økte rammer til Husbanken for å stimulere boligbyggingen. Han at regjeringen følger nye med på utviklingen i bolig- og byggenæringen og vil vurdere tiltak mot bransjen i den neste tiltakspakken som legges frem i Stortinget.

Kommunal- og moderniseringsministeren opplyser at regjeringen nå jobber med en pakke med tiltak for å stimulere den økonomiske aktiviteten i ulike deler av næringslivet, som skal sørge for at flest mulig har en jobb å gå til og bidra til at den økonomiske aktiviteten tar seg opp etter hvert som det lettes på smitteverntiltakene.

– I dette arbeidet vil vi selvsagt vurdere om det er behov for tiltak rettet mot boligbransjen. Foreløpig er det heldigvis ingen tegn til at det private kredittmarkedet ikke fungerer, skriver han.

Statsråden viser til at Norges Bank har satt renten i null, noe som medfører bedre lånebetingelser i det kommersielle lånemarkedet og at bruktboligmarkedet er omtrent på normalt nivå, etter en dupp rett etter 12. mars.

– Salget av nye boliger har stoppet opp, men det er vanskelig å spå hvordan dette markedet vil utvikle seg i tiden fremover. Vi følger situasjonen og vil vurdere om det er behov for nye tiltak rettet mot denne bransjen når vi legger frem den neste tiltakspakken for Stortinget, skriver Astrup.