Per Einar Saxegaard (til venstre) og Kenneth de Gala på takterrassen til Asplan Viaks nye Drammenskontor i SporX på Strømsø. Foto: Asplan Viak
Per Einar Saxegaard (til venstre) og Kenneth de Gala på takterrassen til Asplan Viaks nye Drammenskontor i SporX på Strømsø. Foto: Asplan Viak

Asplan Viak oppretter ny plangruppe i Drammen

Drammens-kontoret til Asplan Viak utvider med egen plangruppe.

Plangruppa i Drammen blir en del et av Norges største planmiljø med over 200 medarbeidere.

Drammen og regionen rundt er i norsk sammenheng en stor by, med voksende aktivitet. Vi ønsker å kunne tilby lokalkjente planleggere som sitter tett på og kjenner byregionen, og kan gi rask tilgang til vår store pool av eksperter over hele landet, sier Per Einar Saxegaard, regionleder i Analyse, plan og landskap i Asplan Viak i en pressemelding.

Fra før har Drammens-kontoret til Asplan Viak rundt 20 ansatte, med høy kompetanse på blant annet vann og avløp og brannforebygging.

1.september ble Kenneth de Gala ansatt som gruppeleder for den nye plangruppa i Drammen. Han kom fra jobben som seniorrådgiver innen planfag på Asplan Viaks kontor på Kongsberg. Før det har han vært seksjonsleder for plan og landskap i COWI i Drammen/Kongsberg/Hønefoss, og jobbet ved arkitektkontoret tegn_3 og Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å etablere en posisjon i markedet i Drammen. Målet er å bygge opp en robust og kompetent faggruppe, og vi går i gang med å rekruttere gode planleggere umiddelbart. Vi ser etter ivrige og dyktige fagfolk, med store ambisjoner for hvordan planlegging kan sikre gode løsninger for både kundene våre og samfunnet, sier de Gala i meldingen.